Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Maakunta TILAAJILLE

Pohjois-Karjala ja koko Itä-Suomi tukevat Savonlinnaa Euroopan kulttuuripääkaupunkihaussa - "Yleensä pienemmät alueet ovat tukeneet isompaa hakijakaupunkia, mutta nyt se on toisin päin"

  • Sari Vanninen
  • Marjut Söder
Joensuun kulttuurijohtaja Sari Kaasinen (vas.) ja Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihaun hankekoordinaattori Anu-Anette Varho ovat iloisia siitä, että haku kokoaa yhteen koko Itä-Suomen kulttuurialan toimijat. Joensuun kulttuurijohtaja Sari Kaasinen (vas.) ja Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihaun hankekoordinaattori Anu-Anette Varho ovat iloisia siitä, että haku kokoaa yhteen koko Itä-Suomen kulttuurialan toimijat.

Hakuprosessi vuoden 2026 eurooppalaiseksi kulttuuripääkaupungiksi kokoaa yhteen Itä-Suomen kulttuurialan toimijat.

Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku vuodelle 2026 käynnistyi Pohjois-Karjalassa toden teolla tiistaina, kun hanketta ideoitiin ja sitä esiteltiin Pohjois-Karjalan kulttuurialan toimijoille. Hakijakaupunkina on Savonlinna, jota kaikki Itä-Suomen maakunnat ja maakuntaliitot tukevat. Aluetta yhdistävät Suur-Saimaan ja Vuoksen vesistöalueet, jotka jakavat yhteisen historian ja vesistöön pohjautuvan kulttuurin. Alueella asuu lähes 700 000 asukasta.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tutustu 5e viisi viikkoa
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä