Tiistai, 20.10.2020 
Kasperi, Kauno
Maakunta TILAAJILLE

Pohjois-Karjala ja koko Itä-Suomi tukevat Savonlinnaa Euroopan kulttuuripääkaupunkihaussa - "Yleensä pienemmät alueet ovat tukeneet isompaa hakijakaupunkia, mutta nyt se on toisin päin"

  • Sari Vanninen
  • Marjut Söder
Joensuun kulttuurijohtaja Sari Kaasinen (vas.) ja Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihaun hankekoordinaattori Anu-Anette Varho ovat iloisia siitä, että haku kokoaa yhteen koko Itä-Suomen kulttuurialan toimijat. Joensuun kulttuurijohtaja Sari Kaasinen (vas.) ja Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihaun hankekoordinaattori Anu-Anette Varho ovat iloisia siitä, että haku kokoaa yhteen koko Itä-Suomen kulttuurialan toimijat.

Hakuprosessi vuoden 2026 eurooppalaiseksi kulttuuripääkaupungiksi kokoaa yhteen Itä-Suomen kulttuurialan toimijat.

Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku vuodelle 2026 käynnistyi Pohjois-Karjalassa toden teolla tiistaina, kun hanketta ideoitiin ja sitä esiteltiin Pohjois-Karjalan kulttuurialan toimijoille. Hakijakaupunkina on Savonlinna, jota kaikki Itä-Suomen maakunnat ja maakuntaliitot tukevat. Aluetta yhdistävät Suur-Saimaan ja Vuoksen vesistöalueet, jotka jakavat yhteisen historian ja vesistöön pohjautuvan kulttuurin. Alueella asuu lähes 700 000 asukasta.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä