Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Maakunta

Sinustako maakunnan sienitietäjä? - Karjalaisen syksyinen sienivisa on alkanut, käy tunnistamassa ensimmäinen sieni

  • Heli Sallinen
  • Kauko Salo
Käy osoitteessa www.karjalainen.fi/sienivisa vastaamassa, mikä on ensimmäisen kierroksen sieni! Käy osoitteessa www.karjalainen.fi/sienivisa vastaamassa, mikä on ensimmäisen kierroksen sieni!

Sanomalehti Karjalaisen syksyinen sienivisa käynnistyy jälleen. Haussa on sienitietäjä tälle vuodelle. Kaikkiaan tunnistettavia sieniä on viisi. Kilpailun sienet on valinnut sienitohtori, MMT Kauko Salo. Myös kuvat ovat hänen ottamiaan. Salo kirjoittaa myös kuvaukset sienistä perustuntomerkkeineen.

Salo on valinnut helposti tunnistettavia sekä vähän vaikeampiakin sieniä. Kaikki visassa esiintyvät sienet on tavattu Pohjois-Karjalassa.

Viime syksynä sienivisan kuudella kierroksella saapui yhteensä noin 1 250 vastausta. Eri vastaajia oli kaikkiaan hieman vajaa 350. Heistä peräti 65 tunnisti kaikki viisi sientä. Taitaapa Pohjois-Karjala olla oikea sienituntijoiden maakunta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tunnistettavien sienten kuvat ja oikeat vastaukset julkaistaan perjantaisin. Vastanneiden kesken arvotaan joka viikko sieniopas ja Karjalaisen tuotepalkinto.

Eniten oikein vastanneiden kesken arvotaan kilpailun päätteeksi kattava sienikirja ja muuta sienestykseen ja metsässä liikkumiseen liittyvää sekä Kauko Salon kirjoittama tattikirja Tatista vaan!

Vastaaminen onnistuu internetissä osoitteessa www.karjalainen.fi/sienivisa tai postikortilla osoitteeseen Sienivisa, Karjalainen PL 99, 80141 Joensuu. Vastauksen mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero. Jokaisella kierroksella voi vastata vain kerran.

Ensimmäisen kierroksen korttivastausten on oltava perillä viimeistään keskiviikkona 18. syyskuuta. Samana päivänä kello 12 päättyy myös internetvastausten jättöaika. Toisen kierroksen tehtävä julkistetaan ensi viikon perjantaina.

Ja sitten kilpailuun. Mikä sieni on kuvassa?

Sienivisa-viikko-1

Sienivisan ensimmäiseen osaan pääset vastaamaan tästä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi