Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Aarrekaupunki haluaa lisää lapsiperheitä

  • Karjalainen
  • Mikko Makkonen
Outokummun kaupunki haluaa kääntää kehityksen suuntaa. Outokummun kaupunki haluaa kääntää kehityksen suuntaa.

Väestön poismuutosta ja ikääntymisestä kärsivä Outokummun kaupunki haluaa kääntää kehityksen suuntaa. Outokumpu ryhtyy aktiivisesti markkinoimaan kaupunkia hyvänä asuinpaikkana. Tavoitteena on saada lisää asukkaita, etenkin lapsiperheitä.

Outokummun kaupunginhallitus hyväksyi markkinointihankkeen toteuttamisen.

Marraskuun lopussa Outokummussa oli 7 389 asukasta. Määrä on laskenut tasaisesti viime vuodet. Suurimmillaan asukasluku oli 1960-luvulla. Tuolloin merkittävässä kaivoskaupungissa asui yli 12 000 henkeä. Runsaat 70 vuotta kestänyt kaivostoiminta päättyi 1989, ja silloin asukkaita oli reilut 9 300.

Nyt Outokumpua ruvetaan markkinoimaan hyvänä asuinpaikkana etenkin muualta Outokummussa töissä käyville ja Joensuun seudun nuorille lapsiperheille. Tärkein viesti on asumisen edullisuus ja outokumpulaisten hyvä me-henki. Keinona on houkutella oikeat ihmiset tutustumaan kaupunkiin ja sen asuntotarjontaan.

Markkinointiin kytketään myös matkailun Aarrekaupunki-hanke ja toimet Outokummun vanhan kaivoksen henkiin herättämiseksi. Outokumpuun perustetaan Aarrekaupunki-tv, jossa esitetään tarinoita tavallisten asukkaiden arjesta. Myös sosiaalisen median välineet, ainakin facebook ja twitter, valjastetaan mukaan levittämään aarrekaupungin henkeä ja sanomaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa