Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Maakunta

HS: Milla Welling halusi tuoda lastenvaatetuotannon Joensuuhun, mutta ely-keskus ehdottikin hänelle Pietaria

  • Anni Rodriguez
Kuvituskuva, kuvan vaatteet eivät liity juttuun. Kuvituskuva, kuvan vaatteet eivät liity juttuun.

Helsingin Sanomat kertoi perjantaina erikoisesta tapauksesta, kun saarijärveläinen Milla Welling olisi halunnut perustaa Joensuuhun ompelimon.

Welling kertoo lehdelle, että hänellä oli ajatuksena perustaa Joensuuhun ompelijaopiskelijoiden rekrytointikoulutusta. Welling oli ajatellut, että näin hän saisi pidettyä Rasavil-ulkoiluvaatteiden ja Tepsut-kenkien tuotannon Suomessa. Samalla työttömyyden kanssa kamppailevaan Joensuuhun saataisiin mahdollisesti lisää työpaikkoja.

Welling kääntyi suunnitelmansa kanssa Keski-Suomen ely-keskuksen suuntaan kysyäkseen apua lastenvaatteiden tuotantoa suunnittelevan yrityksen tuotannon kehittämissuunnitelman ja kansainvälistymissuunnitelman tekemiseksi. Welling sai kuitenkin odottamattoman vastauksen: hänen mukaansa hänen ideansa tyrmättiin ja ely-keskuksen virkailija kehotti tätä ennemmin aloittamaan tuotannon Pietarissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Se oli absurdia, ajattelin, että olenko piilokamerassa vai mitä tapahtuu, Welling kertoo Helsingin Sanomille.

Aiemmin Joensuussa opiskellut Welling oli kuullut, että Joensuussa on tällä hetkellä käsityötaustan omaavia ihmisiä työttömänä. Tämän vuoksi hän oli tuomassa tuotantoa Joensuuhun. Myös Joensuun kaupunki on suhtautunut Wellingin mukaan myönteisesti hankkeeseen.

Keski-Suomen ely-keskuksesta kerrotaan HS:lle, että kyse on väärinymmärryksestä.  Ely-keskuksen johtajan mukaan asiantuntijat eivät suoranaisesti ole kehottaneet lähtemään Pietariin, mutta se on tullut kuitenkin puheeksi asiasta keskusteltaessa.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi