Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Maakunta TILAAJILLE

Aulis Tervo ei mahtunut 60 vuotta sitten Paalasmaalla mukaan veljensä kuljettamaan veneeseen – hetkeä myöhemmin hän souti pelastamaan muita

  • Marja Nyman
  • Juha Inkinen
Aulis Tervo, 76, oli toinen pelastajista Paalasmaan veneturmassa. Tapahtuma ei unohdu koskaan. Vieressä Riitta Vuoripuu-Vainio, joka oli yksi onnettomuudesta pelastuneista. Molemmat osallistuivat eilen perjantaina Juuassa järjestettyyn muistotilaisuuteen, kun onnettomuudesta tuli kuluneeksi 60 vuotta. Aulis Tervo, 76, oli toinen pelastajista Paalasmaan veneturmassa. Tapahtuma ei unohdu koskaan. Vieressä Riitta Vuoripuu-Vainio, joka oli yksi onnettomuudesta pelastuneista. Molemmat osallistuivat eilen perjantaina Juuassa järjestettyyn muistotilaisuuteen, kun onnettomuudesta tuli kuluneeksi 60 vuotta.

Pian 77 vuotta täyttävä Aulis Tervo muistelee, että paikallisen opettajapapin tuomiopuheet pahensivat kyläläisten ahdinkoa veneonnettomuuden jälkeen.

Kaksi veljeä sai soutuveneisiinsä pelastettua lähes pimeässä vain viisi ihmistä. Yksi veljistä oli kuljettamassa turmavenettä ja menehtyi.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tutustu 5e viisi viikkoa
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä