Maanantai, 21.10.2019 
Ursula
Maakunta TILAAJILLE

Aulis Tervo ei mahtunut 60 vuotta sitten Paalasmaalla mukaan veljensä kuljettamaan veneeseen – hetkeä myöhemmin hän souti pelastamaan muita

  • Marja Nyman
  • Juha Inkinen
Aulis Tervo, 76, oli toinen pelastajista Paalasmaan veneturmassa. Tapahtuma ei unohdu koskaan. Vieressä Riitta Vuoripuu-Vainio, joka oli yksi onnettomuudesta pelastuneista. Molemmat osallistuivat eilen perjantaina Juuassa järjestettyyn muistotilaisuuteen, kun onnettomuudesta tuli kuluneeksi 60 vuotta. Aulis Tervo, 76, oli toinen pelastajista Paalasmaan veneturmassa. Tapahtuma ei unohdu koskaan. Vieressä Riitta Vuoripuu-Vainio, joka oli yksi onnettomuudesta pelastuneista. Molemmat osallistuivat eilen perjantaina Juuassa järjestettyyn muistotilaisuuteen, kun onnettomuudesta tuli kuluneeksi 60 vuotta.

Pian 77 vuotta täyttävä Aulis Tervo muistelee, että paikallisen opettajapapin tuomiopuheet pahensivat kyläläisten ahdinkoa veneonnettomuuden jälkeen.

Kaksi veljeä sai soutuveneisiinsä pelastettua lähes pimeässä vain viisi ihmistä. Yksi veljistä oli kuljettamassa turmavenettä ja menehtyi.

Tutustu 5e viisi viikkoa Lue juttu hintaan 0,95 eur

Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa