Torstai, 4.6.2020 
Toivo
Maakunta TILAAJILLE 

"Olisi helpompi kävellä tyhjä kaljatölkki kädessä" - 17 prosenttia opiskelijoista kokee sosiaalista painetta käyttää alkoholia

  • Petra Mustonen
  • Mikko Makkonen
Itä-Suomen yliopiston biologian opiskelijoiden ainejärjestö Mikrovillus järjestää vuosittain Joensuun suurimman opiskelijatapahtuman, 8-Appron. - Yleinen mielikuva tapahtumasta on alkoholikeskeisempi kuin itse tapahtuma. Olen itsekin suorittanut siellä alkoholittoman version approtutkinnosta, ja se oli todella hauskaa, ainejärjestön puheenjohtaja Riikka Lipponen, 22, sanoo. Itä-Suomen yliopiston biologian opiskelijoiden ainejärjestö Mikrovillus järjestää vuosittain Joensuun suurimman opiskelijatapahtuman, 8-Appron. - Yleinen mielikuva tapahtumasta on alkoholikeskeisempi kuin itse tapahtuma. Olen itsekin suorittanut siellä alkoholittoman version approtutkinnosta, ja se oli todella hauskaa, ainejärjestön puheenjohtaja Riikka Lipponen, 22, sanoo.

Korkeakouluopiskelijoiden juominen on kokonaisuutena vähentynyt, mutta opiskelijakulttuurissa juomattomuus saattaa silti herättää kysymyksiä.

- Kerran eräissä opiskelijajuhlissa eräs humalainen opiskelija yritti tuputtaa alkoholia. Kerroin, että en juo, koska minulla on diabetes. Hän tokaisi vain, että niin on hänelläkin, nimimerkki Tuskastunut kertoo Karjalaiselle.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tutustu 5e viisi viikkoa
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä