Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Maakunta

Legendaarinen Kosiosusi saa morsiamen: Joensuun keskustaa koristaa nyt uusi, naishahmoinen susipatsas - katso kuvat

  • Jani Leinonen
  • Kuvat: Marko Puumalainen
Naishahmoinen susipatsas ilmestyi Joensuun kävelykadulle torstaina. Heti aamun aikana joku ohikulkija oli pukenut patsaalle kaulaliinan. Naishahmoinen susipatsas ilmestyi Joensuun kävelykadulle torstaina. Heti aamun aikana joku ohikulkija oli pukenut patsaalle kaulaliinan.

Joensuun keskusta on saanut uuden susihahmoisen taideteoksen. Yli kymmenen vuotta Joensuun torin laidalla istuskellut Kosiosusi saa morsiamen naishahmoisesta susipatsaasta. Uusi susipatsas tuotiin Kauppakadun ja Siltakadun risteykseen torstaina.

Alkuperäinen Kosiosusi eli oikealta nimeltään Susi kosiomatkalla -veistos on ollut poissa omalta paikaltaan tiistaista lähtien, mutta se tuodaan takaisin lähiaikoina.

Kosiosusi on Joensuun keskustan tunnetuimpia maamerkkejä. Sekä turistit että paikalliset ovat ottaneet Kosiosuden kainalossa vuosien saatossa lukemattomia kuvia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kosiosusi2Karjalainen20171221 Kosiosusi on istuskellut Joensuun torin laidalla vuodesta 2007 lähtien.

{desktop} {/desktop}
{!desktop} {/desktop}

Pari vuotta sitten Kosiosusi voitti ylivoimaisesti Karjalaisen järjestämän äänestyksen Joensuun suosituimmasta julkisesta taideteoksesta.

Uusi susipatsas julkistetaan virallisesti perjantaina. Samalla alkaa nimikilpailu uuden patsaan nimestä.

Alla lisää kuvia uudesta patsaasta:

AU9I3780Karjalainen20191025
AU9I3755Karjalainen20191025
AU9I3770Karjalainen20191025

Alkuperäinen Kosiosusi valettiin pronssiin ja istutettiin Joensuun torin laidalle vuonna 2007. Patsaan ovat tehneet Henna Heiskanen ja Eija Karjanmäki.

– Varmaan se, että susi istuu penkillä ja on keskellä kaupunkia, vaikuttaa asiaan. Se inhimillistää teosta, Heiskanen pohti teoksen suosion syitä pari vuotta sitten.

Perjantaina Joensuun keskustassa juhlitaan myös uudistetun Vapaudenpuiston avajaisia, joiden ohjelmaan voi tutustua täällä.

AU9I3790Karjalainen20191025 Kosiosuden penkki on ollut tyhjillään tiistaista lähtien.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi