Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Maakunta

Ensimmäinen influenssatapaus varmistui Pohjois-Karjalassa

  • Anni Rodriguez
  • Mikko Makkonen
Syksyn ensimmäinen influenssatapaus on varmistunut Pohjois-Karjalassa. Asiasta tiedottaa Siun sote.

Influenssa A-virus todettiin rääkkyläläisellä henkilöllä.

Influenssaepidemiasta ei kuitenkaan voida vielä Siun soten mukaan puhua. Eri sairaanhoitopiireistä on ilmoitettu THL:n tartuntatautirekisteriin vasta yksittäisiä influenssatapauksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tässä vaiheessa on vielä vaikea ennustaa, mikä tulee olemaan kauden valtavirus.

- Influenssaepidemia tulee kuitenkin joka vuosi, tyypillisesti se kaataa eniten potilaita petiin vuodenvaihteen molemmin puolin. Koska yleiset rokotuspäivät ilman ajanvarausta päästään tänä vuonna aloittamaan tavanomaista myöhemmin, kannattaa käyttää muutama minuutti siihen, että varaa ajan rokotukseen omalle terveysasemalle, muistuttaa ylilääkäri Jennifer Sieberns Siun sotelta.

Rokotteen voi ottaa myös epidemian jo alettua, mutta rokotteen teho alkaa kahden viikon kuluttua sen ottamisesta. Maksuttoman kausi-influenssarokotteen saavat muun muassa yli 65-vuotiaat, pitkäaikaissairaat, raskaana olevat, alle 7-vuotiaat lapset, varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja naiset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö. Myös riskiryhmien lähipiiriin kuuluvat perusterveet henkilöt saavat influenssarokotteen maksutta. Influenssarokotteen voi myös hankkia omakustanteisesti, tai saada sen työnantajan tarjoamana työterveyshuollosta.

Tietoa influenssarokotuksista ja yleisistä rokotuspäivistä Siun soten verkkosivuilla https://www.siunsote.fi/influenssarokotukset

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi