Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Maakunta TILAAJILLE 

30 vuotta sitten Vietnamin pakolaiset tupsahtivat keskelle talvea, nyt he ovat erottamaton osa Joensuuta – ensimmäisenä talvenaan Lan Duong ajoi bussilla edestakaisin, kun ei tunnistanut kotikulmiaan valkoisen keskeltä

  • Heli Pottonen
  • Karjalaisen arkisto
Lentokentällä kävi hyinen viima, kun toinen ryhmä vietnamilaisia saapui Joensuuhun tammikuussa 1989. – Helteestä lähteneet pakolaiset saivat pahimman mahdollisen ensikosketuksen uuden kotimaansa talveen, Karjalaisen jutussa todettiin. Duongin perhe tuli tällä lennolla, mutta he eivät ole kuvassa etualalla. Lentokentällä kävi hyinen viima, kun toinen ryhmä vietnamilaisia saapui Joensuuhun tammikuussa 1989. – Helteestä lähteneet pakolaiset saivat pahimman mahdollisen ensikosketuksen uuden kotimaansa talveen, Karjalaisen jutussa todettiin. Duongin perhe tuli tällä lennolla, mutta he eivät ole kuvassa etualalla.

Tänään Joensuun vietnamilainen yhteisö järjestää kiitosjuhlan, jonne on kutsuttu yli 200 ihmistä.

Päätös piti tehdä nopeasti. Jokainen tiesi, että matkalle kuolisi enemmän ihmisiä kuin selviäisi. Silti monet lähtivät, niin myös nuoret Lan ja Dai Duong, silloin vielä toisistaan tietämättä.

Tutustu 5e viisi viikkoa

Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa