Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Maakunta

Tänään juhlitaan Joensuu-päivää perinteiseen tapaan - kaupungintalolla katettuna kaikille avoimet aamukahvit kello 8-10

  • Jani Leinonen
  • Aimo Salonen
Kaupungintalolla kahvitellaan Joensuu-päivän merkeissä jälleen tänään. Kaupungintalolla kahvitellaan Joensuu-päivän merkeissä jälleen tänään.

Joen­suu-päi­vää vie­te­tään tänään perinteiseen tapaan kahvituksella ja pal­kin­to­juh­lil­la. Joensuu-päivänä kaikki kaupunkilaiset on kutsuttu kahveille kaupungintalolle ja maaseutualueiden palvelupisteille.

Kaupungintalon aamukahvit ovat tarjolla kello 8–10. Niiden yhteydessä kello 8.30 jaetaan kaupungin yrittäjä-, kulttuuri- ja nuorisopalkinnot sekä palkitaan menestyneitä joensuulaisia urheilijoita. Päivän perinteeseen kuuluu myös Joensuu-päivän palkintojen jako.

Joensuun maaseutualueilla palvelupisteillä kahvitellaan tänään Enossa kello 9-14, Kiihtelysvaarassa kello 9-14, Pyhäselässä 9-14 ja Tuupovaarassa kello 9-15.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös maaseutualueilla on kakkukahvien lisäksi muuta ohjelmaa, muun muassa musiikkiesityksiä, vierailijoita ja valtuutettujen tapaamisia.

Joensuu-päivänä taidemuseo Onniin ja Pohjois-Karjalan museo Hilmaan on vapaa pääsy. Onni on auki kello 11-16 ja Hilma kello 10-17.

Perinteisesti tänään Joensuu-päivänä muistetaan myös ensimmäistä 29. marraskuuta tai sen jälkeen Joensuuhun syntynyttä vauvaa perheineen.

Joensuu-päivän tarkempi ohjelma on nähtävissä täällä.

Lue palkituista (jutut tilaajille):

Teatteri-Traktorille Joensuu-päivän kulttuuripalkinto - "Suosio on ollut kiistatonta"

Ilovaarirockin pitkälinjainen järjestäjä palkittiin Joensuu-päivän kulttuuripalkinnolla

Joensuun kaupungin vuoden yrittäjäpalkinto myönnettiin Suomen Levyprofiilille

Salla Koskela, Perttu Hyvärinen ja Satu Tykkyläinen palkittiin menestyneen joensuulaisurheilijan palkinnoilla

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi