Tulosta tämä sivu
Maakunta

Joensuu mukana Studiamessuilla – nuorilla mahdollisuus voittaa lippu Suomen suurimpaan opiskelutapahtumaan

Joensuun kaupunki on mukana tämän vuoden Studiamessuilla, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 3.-4. joulukuuta. Studiamessut ovat valtakunnan suurin opiskelu- ja uratapahtuma, jossa Joensuun kaupunki vierailee yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Kuopion kaupungin kanssa.

- Joensuu yllättää monen täällä kävijän ja monelle voi olla uutta, että kaupungin asukkaista kolmannes on alle 25-vuotiaita. Haluammekin tarjota avoimen mahdollisuuden tutustua Joensuussa opiskeluun, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Joensuun ja Kuopion kaupungit ja oppilaitokset tiivistävät yhteistyötään houkutellessaan uusia opiskelijoita. Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteisellä osastolla esitellään myös opiskelijaelämää Joensuun alueella ja Kuopiossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun ja Kuopion alueet toteuttivat yhteisen opiskelupaikkatutkimuksen, jossa kartoitettiin alueen kuuden suurimman oppilaitoksen opiskelijoiden mielipiteitä opiskelupaikkakunnastaan. Mukana olivat Varkaus, Kuopio, Siilinjärvi, Iisalmi ja Joensuu.

Opiskelijat arvostavat erityisesti luontoa ja liikuntamahdollisuuksia sekä kulttuuripalveluita kuten kirjastoja ja tapahtumia. Kaupunkeja pidetään sopivan kokoisina ja yleensäkin mukavina ja laadukkaina opiskelukaupunkeina. Tutkimuksen mukaan kaupungit koetaan viihtyisiksi opiskelijoille ja opiskeluympäristöt laadukkaiksi.

Messuille osallistumisesta tiedotti Joensuun kaupunki.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi