Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Maakunta

Biokäymälä katosi laavulta Liperissä - Kyläyhdistys varkaille: "Sisältöä emme välttämättä tarvitse takaisin" - kuva

  • Aaro Virolainen

Biolanin 500-600 euroa maksanut biokäymälä on kadonnut Antin-laavulta Liperissä.

Salokylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Varis kävi laavulla sunnuntaina aamupäivällä, jolloin kaikki oli kunnossa. Torstaina aamupäivällä laavulla kävi varapuheenjohtaja Pekka Ranne, jolloin pönttö oli kadonnut huussista.

He epäilevät, että käymälä on varastettu. Kyläyhdistys toivoo havaintoja ja vinkkejä siitä, missä käymälä voisi olla. Rikosilmoitusta ei vielä ole tehty, mutta se on tekeillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Pohdimme sitäkin, onko joku voinut ottaa käymälän tyhjennettäväkseen, sanoo yhdistyksen sihteeri Susanna Nevalainen.

- Vapaaehtoisten ja hallituksen porukka on kuitenkin niin pieni, että nopeasti selvisi, ettei kukaan meistä ole sitä vienyt, Nevalainen sanoo.

Antin-laavu on Salokylällä Häyrynlahdentien varressa. Susanna Nevalaisen mukaan laavu ei näy tielle, eikä laavulle ole opasteita.

Yhdistys epäilee, että käymälä on viety ennen suurempaa lumisadetta, joka Nevalaisen muistin mukaan tuli tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Biokäymälä on kooltaan suurempi kuin normaali vessanpönttö. Pekka Ranne arvioi, että sen viemiseen on tarvittu ainakin farmariauto, ehkä pakettiauto tai peräkärry.

Yhdistys epäilee, että käymälä on nostettu sisältöineen, joten se on voinut olla melko painava. Tiedossa ei ole, koska käymälä on viimeksi tyhjennetty.

- Veikkaisin, että nostajia on ollut kaksi. Roteva mies voi nostaa sen yksinkin, mutta se on hankalaa, Pekka Ranne sanoo.

Hänen mielestään koko tapaus kuulostaa aika oudolta.

Käymälän sisältö on voitu kipata lähistölle, mutta yhdistys ei sellaisia jälkiä huomannut. On mahdollista, että sisältö on jossain lumen alla.

Yhdistys etsintäkuulutti käymälän Facebookissa ja kertoi, että sisältöä he eivät välttämättä tarvitse takaisin.

Antin-laavu on perustettiin nykymuodossaan 2005, koska aiempi laavu tuhoutui tulipalossa. Merkittävää ilkivaltaa ei ole vuosien saatossa havaittu ennen tätä hetkeä, kun varkauden epäillään tapahtuneen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi