Torstai, 4.6.2020 
Toivo
Maakunta

Joensuun kaupunki muistuttaa: Autolla ei saa ajaa Rantakylänraitilla – palautetta tullut toistuvasti

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen
”Haluamme varmistaa, että pätkä on kaikille turvallinen eikä vahinkoja satu”, kaupunki korostaa. Kuvituskuva ”Haluamme varmistaa, että pätkä on kaikille turvallinen eikä vahinkoja satu”, kaupunki korostaa. Kuvituskuva

Joensuun kaupungille on tullut toistuvasti palautetta autolla ajelusta Rantakylänraitilla eli Rantakylän uimahallin ja Pataluodon koulun monitoimihallin vierustalla, kaupunki tiedottaa.

Rantakylänraitti on merkitty kävelykaduksi ja se on erittäin vilkas jalankulku- ja pyöräilyreitti. Autolla Rantakylänraitilla ei saa ajaa, tiedotteessa todetaan.

– Sitä kautta kulkevat niin koululaiset kuin liikuntapaikkojen käyttäjät pitkin päivää. Haluamme varmistaa, että pätkä on kaikille turvallinen eikä vahinkoja satu. Yksikin asiaton auto antaa väärän signaalin muille alueella autoileville, että kävelykadulla ajo olisi sallittua, Joensuun kaupungin liikenneinsinööri Jarmo Tihmala kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rantakyljpg Lähde: Joensuun kaupunki

{desktop} {/desktop}
{!desktop} {/desktop}

Koulujen ja päiväkodin huoltoliikenne on ohjattu Ruoritien kautta. Myöskään päiväkodin, koulun tai urheiluhallin saattoliikenne eivät kuulu kävelykatureitille.

– Poliisi on valvonut aluetta tehostetusti, jotta kävelykadulla ajaminen saadaan loppumaan ja se olisi turvallinen. Vastuu liikenneturvallisuudesta on kuitenkin lopulta jokaisella tienkäyttäjällä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa