Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Maakunta

Kiteen kaupunki: Selvityksen mukaan epäasiallisen kohtelun tunnusmerkistön täyttävää toimintaa on havaittu, kaupunginjohtaja jatkaa työssään normaalisti

  • Arttu Koistinen
  • Sirpa Suomalainen

Kaupunginjohtajan kanssa tehdyn sopimuksen Pentti Mähönen totesi olevan perustellusti salainen, kaupunki tiedottaa.

Kiteen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen piti henkilöstötilaisuuden kaupungintalon henkilöstölle keskiviikkona, Kiteen kaupunki kertaa tiedotteessaan torstaiaamuna.

Tilaisuudessa puhuivat myös kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Pentti Mähönen sekä selvitystyöryhmän puheenjohtaja Marko Koskinen.

Paikalle oli kutsuttu kaupungintalon henkilökunta ja pääluottamusmiehet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupunginjohtaja Auvinen (kuvassa) pyysi puheenvuorossaan anteeksi kaikilta, jotka ovat kokeneet tulleensa kohdelluiksi epäasiallisesti ja kertoi pyrkivänsä korjaamaan toimintaansa jatkossa, tiedotteessa ilmoitetaan.

- Hän myös ilmoitti osallistuvansa kahdenkeskisiin sovitteluihin, jos niihin koetaan olevan tarvetta. Auvinen totesi, ettei hän ole tietoisesti tai tarkoituksellisesti toiminut epäasiallisesti ketään kohtaan, mutta hän ottaa vakavasti työntekijöiden tuntemukset. Hän toivoi käytöksestään jatkossa suoraa ja välitöntä palautetta, mikäli tarvetta on.

Tiedotteen mukaan kaupunginjohtaja kertoi kiinnittävänsä jatkossa erityistä huomiota henkilöstön työhyvinvointiin.

- Hänen mukaansa valmisteilla oleva kaupungin työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelma tehdään valmiiksi ja laaditaan palautejärjestelmä.

Auvinen kertoi myös, että kesän ja syksyn aikana on käyty keskustelua hänen eläköitymisensä ympärillä.

Kaupunginjohtaja totesi, että hän jatkaa työssään normaalisti ja ilmoittaa eläköitymisaikeistaan työnantajalle hyvissä ajoin.

Marko Koskinen esitteli selvittelytyöryhmän tutkimat neljä pääkohtaa ja kertoi työryhmän tulleen Laura Pekin tekemässä ilmoituksessa tulokseen, että asia ei täytä tunnusmerkkejä epäasiallisesta kohtelusta, tiedotteessa todetaan.

- Mitä hallintohenkilöstön tekemään kirjelmään tulee, ulkopuolisen selvittelijän tekemän selvityksen mukaan epäasiallisen kohtelun tunnusmerkistön täyttävää toimintaa on havaittu. Koskinen kertoi selvitystyöryhmän todenneen, että kollektiivina kaupunginhallitus ei ole laiminlyönyt velvollisuuksiaan kaupungin ylimpänä työnantajan edustajana eikä jättänyt tarkoituksellisesti reagoimatta epäasialliseen kohteluun.

- Selvitystyöryhmä suosittaa hallitukselle, että hallitus miettisi keinoja tiedonkulun parantamiseksi työntekijöitten ja luottamushenkilöstön välillä. Lisäksi edellä olevien perusteella selvitystyöryhmä on sitä mieltä, että kaupunginhallitus kollektiivina ei ole laiminlyönyt työturvallisuuslain velvoitteita.

Pentti Mähönen valotti prosessin kokonaisuutta ja pahoitteli aikatauluista johtuvaa selvittelyn pitkää kestoa.

Kaupungin tiedotteen mukaan hän kertoi kaupunginhallituksen ottaneen tilanteen vakavasti heti ympäristölautakunnalta tulleen selvityspyynnön jälkeen.

- Hallintohenkilökunnan ilmoitus epäasiallisesta kohtelusta upposi selvitystyöryhmän aineistoon, mutta tuotiin erillisenä hallituksen käsittelyyn 19. joulukuuta 2019. Kaupunginjohtajan kanssa tehdyn sopimuksen Mähönen totesi olevan perustellusti salainen.

Kaupungin mukaan tilaisuudessa käytiin avointa ja rakentavaa keskustelua ja todettiin, että keskustelusta oli saatu runsaasti eväitä toimintojen kehittämiseen.

Karjalaisen eilen julkaisema juttu aiheesta (tilaajille):

Kiteen kaupunginjohtaja Auvinen myöntää epäasiallisen kohtelun ja pyytää anteeksi virheitään

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi