Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Maakunta TILAAJILLE 

Juhannusbileet, alkoholi ja tyttöystävän mummolta lainattu auto – joensuulainen Teemu Meriläinen, 18, kertoo lähes kuolemaan johtaneesta yöstä, jotta muut nuoret ajattelisivat enemmän kuin hän itse

  • Petra Mustonen
  • Jarno Artika
Teemu Meriläinen kertoo, että toisinaan uudet ihmiset näkevät hänessä vain hänen vammansa, eivät häntä ihmisenä. Esimerkiksi kaupan kassalla myyjä saattaa puhua hänen avustajalleen huomioimatta häntä itseään mitenkään. – Uudet ihmiset eivät oikein tiedä, miten päin olla. Mutta kun olen vain oma itseni, niin melko nopeasti siinä tottuu ja tutustuu. Teemu Meriläinen kertoo, että toisinaan uudet ihmiset näkevät hänessä vain hänen vammansa, eivät häntä ihmisenä. Esimerkiksi kaupan kassalla myyjä saattaa puhua hänen avustajalleen huomioimatta häntä itseään mitenkään. – Uudet ihmiset eivät oikein tiedä, miten päin olla. Mutta kun olen vain oma itseni, niin melko nopeasti siinä tottuu ja tutustuu.

Meriläinen muistaa juhannusbileet Liperissä ja sen, että humalainen kaveri halusi lähteä ajamaan autoa. Sitä hän ei muista, kuinka auto syöksyi valtavalla vauhdilla päin puuta. Sen hän muistaa, kuinka heräsi viikkoa myöhemmin ja huomasi, että kädet ja jalat eivät liiku.

On heinäkuun alku vuonna 2017. Joensuulainen Teemu Meriläinen, tuolloin 16-vuotias, herää unesta, joka tuntui rauhalliselta ja levolliselta. Ennen silmien avaamista hän ajattelee, että on ollut unessa varmaankin noin vartin.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä