Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Maakunta

Karjalaiselta uusi tuote lehtipisteisiin - ensimmäinen lehti käsittelee sota-aikaa Pohjois-Karjalassa

 • Jentta Ilanmaa
 • Juha Inkinen
Karjalaisen Korpisotaa-teemalehti tulee myyntiin lehtipisteissä 13.3., jolloin talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 80 vuotta. Karjalaisen Korpisotaa-teemalehti tulee myyntiin lehtipisteissä 13.3., jolloin talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 80 vuotta.

Karjalainen lanseeraa uudentyyppiset, paikallisiin ihmisiin, aiheisiin ja tapahtumiin keskittyvät teemalehdet maaliskuussa.

Ensimmäinen lehti käsittelee Pohjois-Karjalaa ja sen rajaseudun asukkaita ja tapahtumia talvi- ja jatkosodassa.

Irtonumerona ilmestyvä Korpisotaa-lehti ilmestyy 13.3., jolloin talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 80 vuotta. Aikakauslehtimäiset teemalehdet tulevat myyntiin valtakunnallisesti hyvin varustetuissa lehtipisteissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Viime vuonna uusimme muun muassa näköislehden ja sovelluksen ja lanseerasimme Karjalaisen Kaiku-digiarkiston. Nyt tuomme uutta lehtirintamalle, ja katsomme, löytyykö meiltä Pohjois-Karjalasta kiinnostavia sisältöjä, joita ostetaan maakunnan ulkopuolellakin, valottaa uutuuden taustoja toimituspäällikkö Jyrki Utriainen.

Seuraava Karjalaisen erikoisjulkaisu ilmestyy syksyllä. Jos kokemukset uudesta tuotteesta ovat hyviä, Karjalainen tulee julkaisemaan vuosittain kahdesta-neljään paikallisiin aihepiireihin keskittyvää teemalehteä.

Maaliskuussa ilmestyvässä Korpisotaa-teemalehdessä Karjalainen antaa puheenvuoron sodan kokeneille pohjoiskarjalaisille sotilaille ja kotirintaman miehille ja naisille.

Pohjois-Karjalassa sota-aikaa värittivät rajan ja vihollisen läheisyys, ja talvi- ja jatkosota koettelivatkin sotilaiden ja rajan asukkaiden henkistä ja fyysistä kantokykyä tavalla, joka poikkesi merkittävästi muusta maasta.

Karjalaisen Korpisotaa-teemalehti tarttuu näihin raja-alueen sodankäynnin erityispiirteisiin ja kertoo, kuinka poikkeuksellisen vaikea aika elettiin Pohjois-Karjalassa ja miten siitä selvittiin eteenpäin ja edelleen rauhanaikaan.

Teemalehdessä pääpaino on sodan kokeneiden ihmisten kertomuksilla, ja tähän liittyen Karjalainen toivoo aikalaisten kertovan omista sotamuistoistaan toimitukselle. Myös läheisiltään sota-ajan tarinoita kuulleiden pohjoiskarjalaisten kertomukset ovat tervetulleita.

Materiaalia otetaan vastaan 14.2. saakka, ja ne ja yhteydenottopyynnöt voi lähettää teemalehden tuottajalle Jentta Ilanmaalle sähköisesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

korpisotaa-kansiKarjalainen20200121

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. "Se on hieno hetki, kun leivän laittaa vihdoin uuniin ja höyry alkaa nousta" – Kotileipurin Herkkupaja ei pyynnöistä huolimatta toimita…

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 8. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle 8–9 kuukauden ehdollista vankeutta seksuaalirikosjutussa – Hyväksikäyttöepäily: Viihdetaiteilija ja hieroja harrastivat seksiä, lapsi otti kuvia

 • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
 • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa