Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Maakunta

Katso Karjalaisen suora lähetys Otsolan lintulaudalta lauantaina! - Lähetys alkaa kello 10, äänessä asiantuntijoita

 • Hannu Kauhanen
 • Minna Raitavuo
Kuvassa ruokailemassa kaksi talitiaista ja sinitiainen. Kuvassa ruokailemassa kaksi talitiaista ja sinitiainen.

Pihabongauksessa tarkkaillaan omavalintaisen tunnin aikana lintuja omalla kotipihalla tai muussa sopivassa paikassa. Pihabongaus järjestetään aina tammikuun viimeisenä viikonloppuna, ja tänä vuonna siis lauantaina 25. tammikuuta ja sunnuntaina 26. tammikuuta. Osallistuja voi itse valita kumpana päivänä pihabongaa.

Suora lähetys lintulaudalta Joensuusta alkaa lauantaina kello 10 osoitteessa karjalainen.fi/lintulauta.

Osallistujan tai osallistujien tulee tunnistaa tunnin aikana pihalla havaitut lintulajit.

Eri lajien yksilömäärät myös lasketaan siten, että huomioon otetaan vain, montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan. Näin samoja esimerkiksi lintulaudalla käyviä yksilöitä ei lasketa moneen kertaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Havainnot ilmoitetaan BirdLife Suomen nettisivuille avattavalla verkkolomakkeella. Yhdeltä paikalta ilmoitetaan havainnot vain kerran, eikä siis esimerkiksi erikseen lauantailta ja sunnuntailta.

Havainnot voi ilmoittaa myös postikortilla osoitteeseen BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki. Postikortissa on lintuhavaintojen lisäksi oltava havainnoijan nimi, osoite ja havaintopaikan osoite, havainnointiajankohta (päivä ja kellonaika) ja havainnoijien määrä.

Ensimmäinen Pihabongaus järjestettiin Suomessa vuonna 2006, ja nyt vuorossa on siis jo 15:s kerta.

Pihabongaus on lähtöisin Isosta-Britanniasta, jossa Big Garden Birdwatch on järjestetty jo yli 30 kertaa. Siihen osallistuu joka talvi satojatuhansia ihmisiä. Pihabongausta järjestetään Britannian ja Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa.

Tämän(kin)talvisen Pihabongauksen suojelija Suomessa on tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.

Sanomalehti Karjalainen osallistuu tämänkertaiseen Pihabongaukseen siten, että Karjalaisen verkkosivuilla lähetetään lauantaina 25.1. kaksi tunnin mittaista livestream-lähetystä kahdelta eri pihalta Joensuun Otsolassa.

Ensin ollaan kello 10-11 tämän jutun kirjoittajan pihalla ja tauon jälkeen kello 13-14 naapurin puolella.

Lintulautoja kuvataan riistakameralla, ja tapahtumat selostetaan samoin suorana. Lähetykset on nähtävissä osoitteessa karjalainen.fi/lintulauta.

Tämän kirjoittajan lisäksi äänessä ovat ensimmäisellä tunnilla lintuharrastaja Harri Kontkanen ja toisella Ari Latja.

Pihoilla havaittavien lintujen ja niiden määrien lisäksi lähetyksissä keskustellaan lintujen talviruokinnasta, tästä lintutalvesta ja Pihabongauksesta yleisemmin.

Lähetys on veloituksetta Karjalaisen tilaajien nähtävissä. Muut voivat liittyä mukaan 0,95 euron hintaisella tekstiviestillä. Ohjeet löytyvät osoitteesta karjalainen.fi/mikromaksu.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. "Se on hieno hetki, kun leivän laittaa vihdoin uuniin ja höyry alkaa nousta" – Kotileipurin Herkkupaja ei pyynnöistä huolimatta toimita…

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 8. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle 8–9 kuukauden ehdollista vankeutta seksuaalirikosjutussa – Hyväksikäyttöepäily: Viihdetaiteilija ja hieroja harrastivat seksiä, lapsi otti kuvia

 • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
 • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa