Tulosta tämä sivu
Maakunta

Poliisi: Pyhäselälle kalastamaan lähtenyt moottorikelkkailija katosi sunnuntaina – etsintöjä jatketaan tänään aamulla

Poliisi ja pelastuslaitos saivat sunnuntaina kello 16 ilmoituksen kadonneesta henkilöstä Joensuussa, poliisi tiedotti maanantaina aamulla.

Poliisin mukaan 70-vuotias joensuulaismies oli lähtenyt aamulla moottorikelkalla kalastamaan Pyhäselälle Liperiin. Hän ei palannut sovitusti takaisin.

- Poliisi ja pelastuslaitos etsivät miestä illan aikana Ison Pyhäsaaren ja Perhesaarten alueelta, ja etsintöjä jatketaan tänään aamulla, poliisi kertoi maanantaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Mahdollista uppoamispaikkaa kartoitettiin hydrokopterilla, ja etsitimme paikkoja, jonne kadonnut olisi voinut mennä moottorikelkan upottua. Tänään toteutamme etsintää sukeltamalla hydrokopterista, sillä alueelle ei pysty menemään turvallisesti moottorikelkalla, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kertoi sosiaalisessa mediassa maanantaina aamupäivällä.

Pelastuslaitoksen havaintojen mukaan alueella on poikkeuksellisen huono jäätilanne.

- Poliisi ei suosittele liikkumista Ison Pyhäsaaren alueella jäätilanteen ja etsintöjen takia. Jos jäälle on syystä tai toisesta mentävä, on oltava erityisen varovainen ja varustauduttava hyvin.

Useita haasteita on vielä edessä, kunnes tilanne on hoidettu, pelastuslaitos toteaa.

- Ensimmäiseksi on löydettävä todennäköinen uppoamispaikka. Tämä voi olla vaikeaa, sillä kelkka on voinut edetä jonkin matkaa heikollakin jäällä. Sukeltaminen jään alle vaatii enemmän turvallisuutta varmistavaa resurssia, koska sukelluslaitteet vikaantuvat pakkasella helpommin kuin plussakelillä. Tämä tarkoittaa riskiä sukeltajan turvallisuudelle.

Pelastuslaitoksen julkaisu on kokonaisuudessaan alla:


Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa