Sunnuntai, 5.4.2020 
Ira, Irina, Irene
Maakunta

Syyttäjä: Liperin viranhaltijat ja luottamushenkilöt eivät syyllistyneet rikoksiin

  • Jani Leinonen

Itä-Suomen syyttäjäalueen aluesyyttäjä on määrännyt lopetettavaksi esitutkinnan viime vuonna tehdystä tutkintapyynnöstä, joka koski Liperin kunnan johtavia viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä. Esitutkinnan mukaan viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä ei ole syytä epäillä tutkintapyynnössä mainituista rikoksista.

Esitutkinnasta selvitettiin, ovatko Liperin kunnan johtavat viranhaltijat ja luottamushenkilöt syyllistyneet virka-aseman väärinkäyttämiseen ja törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen.

Tutkintapyynnön tehneen asianomistaja Urpo Airaksisen mukaan kunnan varoilla on rahoitettu yksityisoikeudellisia oikeudenkäyntikuluja. Esitutkinnassa ei ilmennyt sellaista selvitystä, jonka mukaan tutkintapyynnössä mainittuja johtavia viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä olisi syytä epäillä näistä rikoksista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päätöksen teki viime viikolla Itä-Suomen syyttäjäalueen aluesyyttäjä Heikki Ylisirniö. Liperin kunta tiedotti asiasta tiistaina.

Liperin kunta ja Liperin Uutiset -nimistä verkkosivustoa ylläpitänyt Urpo Airaksinen ovat käyneet oikeustaisteluja miltei kymmenen vuotta.

Aiemmin aiheesta:

Kolumni: Liperin kunta ei päässyt vieläkään Urpo Airaksisesta

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa