Torstai, 28.5.2020 
Alma
Maakunta TILAAJILLE

Säveltäjä Kaj Chydenius muisteli Joensuun lyseovuosiaan: "Piimä pillillä ja piirakalla"

  • Liisa Yli-Ketola
  • Liisa Yli-Ketola
Kylmään sateeseen Joensuun taidemuseosta astelemassa säveltäjämestari Kaj Chydenius, Jaana Jyrkänne-Chydenius ja Talvi-Maaria Turunen. Kaikilla oli hieno tunnelma onnistuneen konsertin jälkeen, ja jo seuraavana päivänä Chydenius lähetti Turuselle uuden 20 laulun konserttikokonaisuuden harjoiteltavaksi. Kylmään sateeseen Joensuun taidemuseosta astelemassa säveltäjämestari Kaj Chydenius, Jaana Jyrkänne-Chydenius ja Talvi-Maaria Turunen. Kaikilla oli hieno tunnelma onnistuneen konsertin jälkeen, ja jo seuraavana päivänä Chydenius lähetti Turuselle uuden 20 laulun konserttikokonaisuuden harjoiteltavaksi.

80-vuotias säveltäjä Kaj Chydenius on alkuvuonna tehnyt jo 25 uutta laulua. Heti Joensuun-reissun jälkeen hän lähetti laulaja Talvi-Maaria Turuselle uuden 20 laulun ohjelmiston harjoiteltavaksi seuraavaa esiintymistä varten.

Viime syksynä 80 vuotta täyttänyt säveltäjä Kaj Chydenius on hyvässä säveltämisen vireessä. Lauantaina hän vieraili konsertoimassa entisen opinahjonsa Joensuun lyseon eli nykyisen Taidemuseon salissa yhdessä 35-vuotista syntymäpäiväänsä juhlistaneen joensuulaislaulajan Talvi-Maaria Turusen kanssa.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tutustu 5e viisi viikkoa
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä