Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Maakunta

Itä-Suomen yliopistolta koronavirusohjeet: matkustamista ei suositella riskialueille, vaihto-opiskelun keskeytys omassa harkinnassa

  • Juha Poutanen

Itä-Suomen yliopisto on laatinut ohjeet henkilöstölle ja opiskelijoille koronaviruksen varalle. Ohjeissa yliopisto kehottaa ulkomaille suuntaavia henkilöitä vakavissaan harkitsemaan lähtöä epidemia-alueille. Yliopisto suosittelee, ettei riskialueille, kuten esimerkiksi Italiaan nyt matkustettaisi.

Monet opiskelijat ovat juuri aloittaneet vaihto-opiskelun kevätlukukauden eri puolilla maailmaa. Osa lyhyempiä vaihtoja saattaa alkaa vasta myöhemmin. Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläinen sanoo, että kaikkiin opiskelijoihin, jotka ovat koronavirusalueilla, on oltu yhteydessä.

– Heille on kerrottu tilanne ja sanottu, että on täysin omassa harkinnassa jääkö kohteeseen vai tuleeko takaisin Suomeen. Emme voi pakottaa ihmisiä palaamaan. Tietysti jos ulkoministeriö muuttaa matkustussuosituksiaan, niin katsomme tilannetta uudelleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Meriläisen mukaan Italiassa vaihdossa olisi tällä hetkellä neljä opiskelijaa. Hänen tietojensa mukaan kukaan ei ole toistaiseksi päättänyt keskeyttää vaihtoa.

– Heitä kehotetaan seuraamaan paikallisten viranomaisten ohjeita. Esimerkiksi Italiassa on suljettu joitain yliopistoja, joten se voi vaikuttaa muutenkin opiskeluun.

Myös Itä-Suomeen tulevia ulkomaisia opiskelijoita kehotetaan seuraamaan yleisiä ohjeita.

– Kun ei voi tietää, missä virus jyllää, niin toimitaan perusohjeiden mukaan. Jos tulee koronavirukseen viittaavia hengitystieoireita, kehotetaan menemään julkisen terveydenhuollon puolelle.

Yliopisto keskeytti jo aikaisemmin kaiken kansainvälisen vaihtotoiminnan Kiinaan.

– Nyt on ollut paljon erinäisiä sattumuksia, kun aikaisemmin oli myös Hongkongin mielenilmaukset. Jos opiskelija ei pääse tänä keväänä vaihtoon, uusia mahdollisuuksia pyritään löytämään myöhemmin, Meriläinen sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa