Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Maakunta TILAAJILLE 

Kauniit häät syöpäosastolla jäivät Pohjois-Karjalan keskussairaalan sairaalapastorin Marja Liisa Liimatan mieleen – työ on enemmän elävien kuin kuolevien kohtaamista

  • Taru Väänänen
  • Kimmo Kirves
Keskussairaalaan Nurmeksesta asioimaan tullut Tuire Haverinen kävi pienen juttutuokion Marja Liisa Liimatan kanssa. Haverisen ystävä työskentelee sairaalapappina, joten työ on tuttua. Keskussairaalaan Nurmeksesta asioimaan tullut Tuire Haverinen kävi pienen juttutuokion Marja Liisa Liimatan kanssa. Haverisen ystävä työskentelee sairaalapappina, joten työ on tuttua.

Sairaalapastorit tapasivat viime vuoden aikana yhteensä lähes 60 000 ihmistä eri puolilla maata. Työssä tarvitaan ennen kaikkea ihmistuntemusta, käännyttää sairaalapastori Marja Liisa Liimatta ei yritä ketään.

Sairaalapastori kohtaa työssään kuoleman, mutta myös toivoa ja rakkautta. Marja Liisa Liimatta muistaa kastejuhlan, joka vietettiin osastolla. Lapsi oli täysin terve, mutta isovanhempi ei olisi muuten päässyt osalliseksi lapsenlapsensa ensimmäistä suurta juhlaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tutustu 5e viisi viikkoa
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa