Torstai, 28.5.2020 
Alma
Maakunta

Mies kuoli moottorikelkkaonnettomuudessa Liperissä, tekniset tutkijat menevät tapahtumapaikalle tänään – poliisi muistuttaa jäällä liikkumisen vaaroista

  • Arttu Koistinen
  • Niko Jouhkimainen
Kuvituskuva Kuvituskuva

Liperissä Viinijärvellä kaksi miestä oli liikkeellä moottorikelkalla perjantaina kello 20 aikoihin, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan moottorikelkka törmäsi rannan läheisyydessä kiveen tai puihin. Kyydissä olleet miehet lensivät kelkan kyydistä jäälle.

- Toinen miehistä menehtyi. Toinen miehistä lähti ambulanssilla tarkistuttamaan vammojaan sairaalaan. Poliisi selvittää onnettomuuden syytä, poliisi kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkijalautakunta ja poliisin tekniset tutkijat menevät tapahtumapaikalle tänään lauantaina. Poliisi aikoo tiedottaa tapauksesta lisää lauantain kello 15 mennessä.

Poliisi varoittaa jäällä liikkumisen vaaroista. Leudon talven jäljiltä jäät ovat heikkoja, ja runsaiden vesisateiden takia vesien virtaamat ovat suuria.

- Aiempina vuosina turvalliset ja tututkaan paikat järvillä eivät välttämättä ole turvallisia. Vesien suuret virtaamat ovat laajentaneet normaalisti tunnettuja heikkoja jään kohtia, ja viime päivien pakkanen on tehnyt pintaan ohuen jääkerroksen. Kevyt pakkaslumi luo valheellisen kuvan jään kestävyydestä, poliisi toteaa.

Lue lisää:

Poliisi Liperin turmasta: Miehet liikkuivat kahdella moottorikelkalla, ei enää epäilyä törkeästä kuolemantuottamuksesta

Liperin moottorikelkkaturma: Poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeänä kuolemantuottamuksena ja pyytää havaintoja

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa