Lauantai, 31.10.2020 
Arto, Arttu, Artturi
Maakunta

Mielipide: Hoitajat ovat nykyään äärirajoilla sairaalassa, Siun soten toiminta heikentää potilasturvallisuutta

  • Olli Sorjonen
  • Marko Puumalainen

Siun soten leikkausosaston sairaanhoitajat ottavat Karjalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan kantaa Siun soten arvomaailman ja käytäntöjen väliseen ristiriitaan. Pelkona on potilasturvallisuuden vaarantuminen. -Koemme, että tämä on ainoa keino tuoda huolemme esille, sairaanhoitajat toteavat.

Mielipidekirjoitus kokonaisuudessaan:

"Siun soten arvomaailman, strategian ja käytännön välinen ristiriita kasvaa kasvamistaan. Pelkäämme säästötoimien ja huonon johtamisen heikentävän työhyvinvointia, työn vetovoimaisuutta ja potilasturvallisuutta. Tehostaminen ja säästöt ovat nousseet prioriteeteiksi, ja yt:t ovat tämän kehityksen huipentuma.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Operatiivisten ja konservatiivisten vuodeosastojen yhdistämiset mammuttiosastoiksi, leikkaussalien ja henkilötyövuosien vähentämiset ovat vain osa säästötoimia. Kaiken pitäisi tapahtua potilasturvallisuuden ja hoidon laadun vaarantumatta.

Mikä on käytännön työssä tehtävän tehostamisen merkitys, jos samaan aikaan suunnitteilla on hulluutta lähenteleviä tietojärjestelmäsijoituksia?

Hoitotyö on tunnetusti kuormittavaa – vuorotyön tekeminen lisää väsymystä, stressiä sekä muun muassa sydänsairauksien ja diabeteksen riskiä.

Mahdollisuus vaikuttaa omiin työvuoroihin ja työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen työvuorosuunnittelun keinoin lisää työhyvinvointia ja työssäjaksamista sekä tutkimusten että omien kokemustemme mukaan. Leikkausosastolla, kuten Siun soten monella muullakin osastolla, yhteisöllinen työvuorosuunnittelu on päätetty poistaa hoitohenkilökunnan vastustuksesta huolimatta.

Tilalle on tuotu toimintalähtöinen malli ja kallis suunnitteluohjelma, jonka taustalla on hoitohenkilökunnan helpompi siirtely yksiköstä toiseen.

Hoitajina olemme enää vain pelinappuloita, joiden kokemuksella, erityis- ja syväosaamisella ei ole arvoa.

Kukaan tuskin olettaa rakennusinsinöörin voivan tehdä sähköinsinöörin töitä. Kuitenkin eri erikoisalojen hoitajia voidaan siirtää osastolta ja erikoisalalta toiselle pikaperehdytyksellä tai ilman perehdytystä. Pelkäämme hoitotyön laadun ja potilasturvallisuuden puolesta.

Jos sisäistäisimme roolimme henkilötyövuotena, nuppina nuppiluvussa, pelinappulana tai muurahaisena, voisi edellä mainitut huolet unohtaa.

Kuinka kauan hoitajat jaksavat jatkuvia isoja muutoksia ja huonoa johtamista ja viestintää?

Kuinka turvataan laadukas hoito, kun hoitajaa ”heitellään” paikasta toiseen, kuinka taataan asianmukainen perehdytys, kuinka saadaan hyödynnettyä hoitajan kokemus ja syväosaaminen parhaiten?

Miten voimme keskittyä laadukkaaseen työhön ja työn kehittämiseen, kun olemme jatkuvasti poikkeustilassa?

Leikkaussalin pelinappuloiden nuppeja pakottaa Siun soten tapa toimia. Heikkojen suoritusten sijaan irtisanomiset näyttävät kohdistuneen operatiivisella puolella niihin, jotka ovat pitäneet yksiköiden ja henkilökunnan puolia, olleet kriittisiä ja vaatineet selityksiä tai oikaisuja.

Irtisanomisia toteutettiin epäinhimillisellä tavalla, lappu kouraan ja pihalle. Mikä tapa lopettaa kenties pitkäkin työura Siun sotessa!

Monet meistä vielä pitävät työstään eivätkä ole vielä kyynisiä. Haluaisimme tehdä hyvää ja laadukasta hoitotyötä ja kannustaa myös nuoria alalle. Siun sote, älä romuta kaikkea."

 - Valtaosa leikkaussalin sairaanhoitajista -


Julkaisemme mielipiteen poikkeuksellisesti nimimerkillä.


Siun sote vastaa hoitajille: On ymmärrettävää, että muutokset herättävät kielteisiäkin tunteita, kunnes uusi arki asettuu uomiinsa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi