Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Maakunta

Polvijärvi peruu kunnan järjestämät yli 10 hengen tilaisuudet ja sulkee Vaparin iltakäytöltä

  • Anni Rodriguez
  • Päivi Pynnönen
Vapari suljetaan iltakäytöltä toistaiseksi Polvijärvellä. Vapari suljetaan iltakäytöltä toistaiseksi Polvijärvellä.

Polvijärven kunta julkaisi perjantaina koronavirusohjeet asukkailleen.

Kunnassa perutaan toistaiseksi kunnan järjestämät yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja tapahtumat.

Lisäksi myös useiden sisäliikuntapaikkojen käyttöön tulee muutoksia. Vapaa-aikatalo Vapari suljetaan esikoulua ja aamu- ja iltapäivätoimintaa lukuun ottamatta. Tämä tarkoittaa sitä, että muun muassa kuntosali suljetaan ja liikunta- ja harrasteryhmät perutaan. Myös A-salin ja Sotkuman koulun liikuntasalin iltakäyttövuorot perutaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Samaan tulokseen päädyttiin myös Tohmajärvellä, jossa liikuntahalli on suljettu ja Tietäväisen koulun iltakäyttö lakkautettu kahden viikon ajaksi ajalla 13.3.-29.3.

Alla Polvijärven kunnan perjantaina lähettämät ohjeet.

1. Sairaana ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin/perhepäivähoitoon eikä osallistua ei-välttämättömään harrastustoimintaan tai muihin tilaisuuksiin.

2. Asukkaita kehotetaan seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuja (thl.fi), Siun soten sivuja (siunsote.fi). Suorat linkit löytyvät näiden ohjeiden lopusta.

3. Hyvään käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Pese käsiäsi usein saippualla. Yskiessä suojaa suusi hihalla tai nenäliinalla.

4. THL ei enää pidä listaa erillisistä epidemia-alueista, vaan ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea ulkomaille matkustamista.

5. Jos olet matkustanut ulkomaille, töistä, koulusta ja päiväkodista/perhepäivähoidosta tulee olla poissa 2 viikkoa matkan jälkeen. Matkalta palattua tulee ilmoittaa työnantajalle, kouluun tai päiväkotiin/perhepäivähoitajalle.

6. Myös ei-välttämättömiä kotimaanmatkoja kannattaa harkita tarkkaan.

7. Vierailua hoitoyksiköissä tulee välttää. Suora linkki Siun soten ohjeeseen löytyy näiden ohjeiden lopusta.

8. Kunnan järjestämät yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja tapahtumat perutaan toistaiseksi. Myös muiden toimijoiden toivotaan välttävän isojen tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämistä ja asukkaiden toivotaan välttävän isoja yleisötapahtumia.

9. Vapaa-aikatalo Vapari suljetaan esikoulua ja aamu- ja iltapäivätoimintaa lukuun ottamatta. Tämä koskee muun muassa salivuoroja, kuntosalia, liikunta- ja harrasteryhmiä, nuorisotiloja sekä kahviossa pidettäviä ryhmätilaisuuksia. Myös A-salin ja Sotkuman koulun liikuntasalin iltakäyttövuorot perutaan. Koululaisten liikuntatunnit pidetään normaalisti.

10. Etätöiden tekemistä suositellaan, jos se on oman työn kohdalla mahdollista.

11. Kunnan työyksiköissä ei toistaiseksi kätellä eikä halata vieraita, asiakkaita tai työtovereita.

12. Koulut ja päiväkodit jatkavat toimintaansa toistaiseksi normaalisti.

13. Tähän ohjeeseen liittyvissä kysymyksissä tulee ottaa yhteyttä kunnanjohtajaan tai toimialajohtajiin.

14. Ohjetta päivitetään tarvittaessa ja tilanteen edetessä. Ajantasaisimman tiedon saa THL:n ja Siun soten verkkosivuilta.

15. THL lähettää koronaviruksesta tietopaketin kaikille suomalaisille kotiin molemmilla kotimaisilla kielillä. Valtakunnallista neuvontapuhelinpalvelua laajennetaan ja muutakin neuvontaa lisätään.

Uutista korjattu kello 17.30: Vaparilta on peruttu kaikki muut toiminnot paitsi esikoulu j aa,u- ja iltapäivätoiminta.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa