Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
Maakunta

Neuvontapuhelin kertoo Joensuun kaupungin palveluista koronatilanteessa - ei kuitenkaan neuvo terveysasioissa

  • Anna Dannenberg
  • Marko Puumalainen

Joensuun kaupunki avaa keskiviikkona koronaan liittyvän neuvontapuhelimen ja Whatsapp-palvelun, joista saa tietoa kaupungin palveluista koronatilanteessa, kaupunki tiedottaa.

Neuvontapuhelin ei neuvo terveysasioissa vaan ainoastaan Joensuun kaupungin palveluihin liittyvissä asioissa. Terveysneuvonta ja hoitoon hakeutumisen ohjeet löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta siunsote.fi. Tartuntaa epäileviä palvelee päivystysavun numero 116 117, ja hätätapauksissa on soitettava hätänumeroon 112.

Joensuun kaupungin neuvontapuhelimen numero on 013 337 3000, ja siihen vastataan arkisin kello 9-16. Puhelu maksaa normaalin puhelumaksun. Whatsapp-palveluun voi laittaa viestejä numeroon 050 67 281.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskiviikkona neuvontapuhelin avataan kello 10. Jatkossa neuvontapuhelin on avoinna kello 9-16.

Lisäksi kaupungille voi lähettää koronaan liittyviä kysymyksiä verkkolomakkeella osoitteessa joensuu.fi/kysy-koronasta tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kysymyksiin pyritään vastaamaan arkisin vuorokauden kuluessa.

Kaupungin verkkosivuille on jo avattu infosivu osoitteeseen joensuu.fi/korona. Sivulle kootaan ajantasainen tieto koronavirustilanteesta ja sen vaikutuksista kaupungin palveluihin. Sivuille lisätään vielä myöhemmin usein kysyttyjen kysymysten osio.

Päivitetty klo 18.3. klo 8.31: Keskiviikkona neuvontapuhelin avataan kello 10.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi