Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Maakunta

Karjalainen kokoaa korona-apua - kauppa- ja apteekkiapua jo tarjolla

  • Olli Sorjonen

Monet yksityiset ihmiset ja yhdistykset ovat aktivoituneet ja tarjoavat korona-apua yli 70-vuotiaille, riskiryhmille sekä muille arjessa apua tarvitseville. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys ry ja Soroppi ry järjestävät maksutonta asiointiapua välttämättömiin kauppa- ja apteekkiasiointeihin todelliseen tarpeeseen perustuen yli 70-vuotiaille Joensuun kantakaupungin asukkaille, yhdistykset tiedottavat.

- Asiointiapua on tarjolla heille, joilla ei ole ketään läheistä auttamassa.

Asiointipyyntöjä otetaan vastaan arkisin kello 10-14 puhelinnumerossa 046 841 2074.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rääkkylässä 4H auttaa niin ikään tarvitsevia kauppa- ja apteekkiasioinnissa.

- Asiakas kustantaa ostoksensa itse, me toimitamme Rääkkylän kunnan alueella. Yhteystiedot 0500 223 231.

Pohjois-Karjalan kriisikeskus tarjoaa puolestaan kaikille pohjoiskarjalaisille maksutonta, matalan kynnyksen kriisiapua, jos korona-asia ahdistaa.

- Toistaiseksi keskusteluapua tarjotaan puhelimitse tai etäyhteydellä videoyhteyden välityksellä. Keskusteluaikoja pystyy varaamaan arkisin kello 10-14 välillä numerosta 013 316 244 tai kriisikeskuksen nettisivujen nettikalenterista. Keskusteluaika pyritään järjestämään 2-3 seuraavan arkipäivän sisällä.

Lieksassa tarjotaan puhelinapua tilanteeseen maahanmuuttajille. Metka-kyläkulttuuritalo antaa ohjaus- ja neuvontapalveluja suomeksi, englanniksi, espanjaksi, somaliaksi ja venäjäksi maanantaista torstaihin kello 9-14. Lisää korona-aputarjouksia löytyy Karjalaisen verkkosivuilta.

Karjalainen yhdistää avuntarvitsijat ja apua tarjoavat tahot verkkosivuillaan.

Jos haluat ja pystyt tarjoamaan jonkinlaista korona-apua Pohjois-Karjalassa, jätä yhteystietosi ja kuvaus tarjoamastasi avusta Karjalaisen verkkosivuilla olevaan lomakkeeseen osoitteessa http://www.karjalainen.fi/korona-apu

Karjalainen julkaisee avuntarjoukset ja apua tarjoavien yhteystiedot verkkosivuillaan. Apua voivat tarjota niin yksityiset ihmiset kuin esimerkiksi yhdistykset.

Kerro minkälaista apua tarjoat ja millä alueella sekä kerro koko nimesi ja yhteystiedot, joista avuntarvitsija sinut tavoittaa. Emme julkaise nimettömiä avuntarjouksia.

Apua tarvitseva ottaa suoraan yhteyttä apua tarjonneeseen. Avuntarvitsija ja tarjoaja sopivat keskenään avusta tarkemmin. Sanomalehti Karjalainen ei välitä avuntarvitsijoiden yhteystietoja avuntarjoajille eikä osallistu muutoinkaan avun toimittamisen käytännön järjestelyihin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa