Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Maakunta

Kiteen kaupungin asiointiapu ikäihmisille käynnistyy loppuviikolla – "Kiteen asukkaista liki neljännes on yli 70-vuotiaita"

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen

Kiteen kaupunki valmistelee parhaillaan matalan kynnyksen apua tarjoavaa järjestelmää, jolla kotona karanteenia vastaavissa olosuhteissa oleskeleville taataan ruokahuolto ja mahdollisuus kauppa- ja apteekkiasioiden hoitoon, kaupunki tiedottaa.

Yhteistyötä tehdään paikallisten yrittäjien, palveluntarjoajien ja yhdistysten kanssa.

– Moni yrittäjä on tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa asiakkaiden pysytellessä kotona. Yhteistyö kuljetus- ja ravitsemispalvelujen tuottajien kanssa voi hyvinkin mahdollistaa heidän toimintansa turvaamisen, jos esimerkiksi valmiita aterioita voidaan toimittaa ravintoloista koteihin ruokakassien lisäksi, Kiteen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupunki tiedottaa asiointiavun käynnistymisestä viimeistään perjantaina.

– Kiteen asukkaista liki neljännes on yli 70-vuotiaita eli ikänsä puolesta yhteen koronaviruksen riskiryhmistä kuuluvia. Vaikka määrä on suuri, kaupungin tarjoama apu on tarvittaessa heistä jokaisen tavoitettavissa, ja siksi palveluiden järjestämiseen paneudutaan erityisellä huolella, Auvinen toteaa.

Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada koronaviruksesta vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita, ja sen vuoksi valtioneuvoston tavoite on suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt tartunnalta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa