Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Maakunta

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos vetoaa huolestuneena kansalaisiin: "Kaikki ylimääräiset kokoontumiset ja liikkumiset pois"

  • Jani Leinonen

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos vetoaa tiistaina sosiaalisessa mediassa julkaisemallan videolla kansalaisiin, että nämä noudattaisivat annettuja liikkumisrajoituksia.

- Meitä on alkanut huolestuttaa, etteivät ihmiset noudata asetettuja liikkumisrajoituksia, alustaa vs. kenttäjohtaja Jyrki Jaaranen.

Jaaranen ja ensihoitaja Juha Pesonen muistuttavat, että se voi aiheuttaa suuria ongelmia, mikäli iso osa pelastajista on yhtä aikaa sairaana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Muut sairaudet ja onnettomuudet eivät ole hävinneet mihinkään, vaan nekin pitää hoitaa. Hoitoketjut voivat muodostua jopa kohtalokkaan pitkiksi, jos me kaikki auttajat olemme sairastuneet yhtä aikaa.

- Kuka sitten tulee auttamaan, jos vaikka juuri sinä ajat puuhun tai putoat heikkoihin jäihin? Pesonen vetoaa.

Pelastuslaitoksen mukaan sillä on iso merkitys, sairastuttaako koronavirus kaikki kerralla vai pikku hiljaa. Jälkimmäisessä tapauksessa pelastustehtävien normaali hoitaminen mahdollistuu paremmin.

- Kaikki ylimääräiset kokoontumiset ja liikkumiset pois, ettei korona leviä liian nopeasti, Pesonen sanoo.

Aiemmin aiheesta:

Ambulanssiväki tulee nyt suojattuna kotiisi – uusi käytäntö on herättänyt huomiota ja kysymyksiä

Koronavirus vaikuttaa Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen toimintaan – "Näkyy ensihoidossa, olemme varustaneet erillisen infektioambulanssin"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa