Sunnuntai, 17.1.2021 
Toni, Anton, Antto
Maakunta

Siun soten alueella varmistettu 12 koronavirustartuntaa – "Virus leviää väestötasolla"

  • Arttu Koistinen
  • Kimmo Kirves

Siun soten alueella on kaksitoista varmistettua koronavirustartuntaa, kuntayhtymä kertoi verkkosivuillaan sunnuntaina iltapäivällä. Uusia tapauksia on tullut lauantain jälkeen kaksi.

Siun soten toiminta-alueeseen kuuluu Pohjois-Karjalan lisäksi Heinävesi. Uusien tartuntojen paikkakuntia Siun sote ei kerro.

Alueen ensimmäinen koronavirustartunta varmistettiin 10. maaliskuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aikaisemmin sunnuntaina Siun sote tiedotti, että sen toiminta-alueella on todettu ensimmäinen koronavirustartunta, jonka alkuperää ei ole pystytty selkeästi jäljittämään.

Aiemmat Siun soten alueella varmistuneet tartunnat ovat liittyneet ulkomaan matkailuun.

– Tämä tarkoittaa sitä, että myös meidän alueellamme koronavirus leviää väestötasolla. Tartuntojen hidastamiseksi kaikkien on erittäin tärkeää noudattaa valtioneuvoston määräämiä varotoimia, terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta toteaa.

Siun sote muistuttaa, etteivät laboratoriovarmistetut tartunnat kerro koko kuvaa koronaviruksen leviämisestä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirukseen sairastunut saattaa tartuttaa muita jo ennen oireiden alkamista. Moni voi sairastaa taudin myös tietämättään, koska valtaosalla sairastuneista oireet ovat lieviä, Siun sote toteaa.

Toimintaohjeita löytyy Siun soten verkkosivuilta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi