Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Maakunta

Joensuu aloittaa ruokajakelun etäopetuksessa oleville oppilaille - viiden päivän ruoat tarjolla kerran viikossa

  • Veikko Huotari
  • Marko Puumalainen

Joensuun kaupunki aloittaa kouluruokajakelun etäopetuksessa oleville oppilaille. Ruokaa jaetaan kaikille halukkaille peruskoululaisille ja lukiolaisille sekä päiväkotien ja koulujen esikoululaisille. Ruokajakelu aloitetaan noin kahden viikon kuluttua keskiviikkona 15. huhtikuuta.

- Kouluruoalla on suuri merkitys ennen kaikkea niille, joilla ei välttämättä ole ruokaa aina kotona tarjolla. Haluamme tukea perheitä ja opiskelijoita erilaisin keinoin, jotta opiskelu tänä erikoisena koulukeväänä sujuisi mahdollisimman hyvin. Tavoitteemme oli päästä jakamaan ruokaa jo ennen pääsiäistä, mutta harmillisesti se ei muun muassa ruoan toimitusaikataulujen takia onnistunut, kertoo kaupungin hyvinvointikoordinaattori Heini Lehikoinen tiedotteessa.

Ruokaa jaetaan hygieniasyistä kerran viikossa keskiviikkoisin kello 14-16. Näin koulut eivät myöskään kuormitu jokapäiväisestä jakelusta. Ruokakassissa on viiden päivän teollisuuden valmistamat einesruoka-annokset, vihanneksia ja näkkileipäpaketti. Ruoat ovat laktoosittomia eivätkä ne sisällä kalaruokia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Allergiaruokavaliot jaetaan kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 14-16. Eri hakuajat johtuvat siitä, että nämä annokset valmistetaan itse kouluruokalistan mukaisesti eivätkä ruokien säilytysajat ole niin pitkät kuin einesruoissa.

Kouluruokajakelu aloitetaan keskiviikkona 15. huhtikuuta Tuupovaaran, Heinävaaran, Enon, Uimaharjun, Pyhäselän, Niittylahden, Pataluodon, Karsikon, Nepenmäen ja Noljakan kouluilta.

Muita kouluja käyvien lasten perheet valitsevat kouluista itselleen parhaiten sopivan hakupaikan. Hakukoulu tulee olla sama koko ruokajakelun ajan. Joensuun kaupunki ei kuljeta kouluruokakasseja kotiin, vaan halukkaat noutavat kassin valitsemaltaan koululta.

Kaupunki on ollut yhteydessä Joensuussa toimiviin Steinerkouluun, Itä-Suomen kouluun ja normaalikouluihin. Myös nämä koulut suunnittelevat kouluruokajakelun aloittamista etäoppilailleen yhteistyössä kaupungin kanssa.

Kouluilta jaettavat viiden päivän ruoka-annokset on pakattu valmiiksi muovikasseihin ja kassit noudetaan koulun keittiön takaovelta. Järjestystä ja riittäviä turvavälejä ulkona jonossa valvoo tehtävään osoitettu henkilö. Ruoan voi hakea oppilas tai vaikkapa huoltaja, isovanhempi tai naapuri.

Yksi henkilö voi hakea useamman oppilaan ruokakassit samalla kertaa, jolloin liikkumista ja hakijoita on vähemmän. Hakijalla tulee olla tiedossa oppilaan nimi ja koulu, jossa oppilas on kirjoilla.

Huoltajille lähetetään kaupungin mukaan huomenna torstaina Wilman kautta kysely, jossa he voivat ilmoittautua kouluruoan hakijoiksi ja ilmoittavat, miltä koululta ruoka haetaan. Tilaus tehdään vain kerran.

Ruokajakeluun on mahdollista päästä mukaan myös myöhemmin ottamalla yhteyttä Hanna Seppäseen sähköpostitise osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse numeroon 050 312 4490 kello 8-14. Yhteyttä tulee ottaa viikkoa ennen seuraavaa ruokajakelupäivää. Mahdollinen tilauksen peruutus tulee tehdä heti kun tietää, ettei ruokaa enää hae.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa