Perjantai, 29.5.2020 
Oliver, Olivia, Oiva
Maakunta

Puoliso tai tukihenkilö pääsee Pohjois-Karjalassa synnytykseen, mutta ei osastolle

  • Saija Kauhanen
  • Minna Raitavuo

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa synnyttävä voi edelleen ottaa mukaan yhden oireettoman tukihenkilön. Tukihenkilö ei ole saanut oleskella ulkomailla synnytystä edeltävän 14 vuorokauden aikana eikä ole saanut altistua covid-19-infektiolle.

Tukihenkilölle opastetaan tarvittavat suojautumis- ja hygieniaohjeet. Tukihenkilö saa olla synnytyksen aikana synnytyssalissa, mutta hän ei saa liikuskella muualla synnytysosastolla.

6. huhtikuuta alkaen tukihenkilö ei ole voinut olla synnyttäjän mukana leikkaussalissa eikä myöhemmin synnytysvuodeosastolla (3C). Muut vierailut synnytysvuodeosastolla on kielletty jo aiemmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ratkaisu perustuu Suomen yliopistosairaaloiden ja keskussairaaloiden yhteiseen päätökseen. Tilanne on väliaikainen, ja rajoitukset puretaan heti, kun se on mahdollista, Siun sotesta kerrotaan.

Aiemmin ohjeistetun mukaan tervekään puoliso tai muu tukihenkilö ei voi osallistua synnytystä edeltäviin käynteihin äitiyspoliklinikalla tai seulontaultraäänikäynteihin.

– Pahoittelemme perheille aiheutuvaa harmia, mutta elämme covid-19-infektiotilanteen vuoksi poikkeustilanteessa ja toivomme ymmärrystä, kertoo keskussairaalan ylilääkäri Jaana Fraser tiedotteessa.

Rajoittavien toimien tarkoituksena on varmistaa potilaiden turvallisuus sekä turvata henkilöstön riittävyys ja kriittisten toimintojen toiminta.

Päivitetyt ohjeet koronavirusepidemian aikaan raskaana oleville ja synnyttäville löytyvät Siun soten verkkosivuilta: https://www.siunsote.fi/koronaohje-raskaana-olevat-ja-synnyttajat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa