Keskiviikko, 24.2.2021 
Matti, Matias
Maakunta

Joensuun keskustaan kahden tunnin ilmainen pysäköinti kuukauden ajaksi – alkaa maanantaina

  • Aaro Virolainen
  • Mikko Makkonen
Kuvituskuva Kuvituskuva

Joensuun keskustassa kokeillaan kahden tunnin ilmaista pysäköintiä. Pohjois-Karjalan Kauppakamarin aloitteesta tehtävä kokeilu alkaa ensi maanantaina 18. toukokuuta ja päättyy 18. kesäkuuta.

Kokeilun piiriin tulevat monet nyt maksulliset parkkipaikat.

Kauppakamarin toimitusjohtaja Matti Vuojärvi kertoo olevansa erittäin tyytyväinen, että niin moni lähti mukaan mahdollistamaan ilmaista pysäköintiä ja siten piristämään keskusta-asiointia.

Toriparkin ja Sokoksen pysäköintikokeilu toimii automaattisesti niin, että järjestelmä muuttaa pysäköinnin maksulliseksi kahden tunnin jälkeen.

Ison Myyn, Centrumin ja Metropolin parkeissa hyvitys tapahtuu maksuautomaatilla. Jos pysäköinti tapahtuu lipukkeella, maksuautomaatti hyvittää kaksi tuntia. Ulosajo tapahtuu lipukkeella.

Joensuun Ykköspysäköinti Oy:n pysäköintitalo on myös mukana kokeilussa. Parkkihalliin kuljetaan Kirkkokadulta.

Joensuun kaupungin paikoista mukana ovat kaikki 1. vyöhykkeen kadunvarsipaikat osoitteissa Kauppakatu 33, Kirkkokatu 16, Kirkkokatu 25–27, Torikatu 14, Torikatu 19, Torikatu 22, Torikatu 25, Torikatu 28 ja Niskakatu 10.

Elielinkujan parkissa sekä Koskiparkissa osoitteessa Koulukatu 22 käytetään pysäköintikiekkoa. Pysäköinti on sielläkin maksuton kahden tunnin ajan.

Pysäköinninvalvonta toimii normaalisti, mikäli pysäköintiaikoja ei noudateta. Tarkoituksena on saada kaikki parkkipaikat aktiiviseen asiointikäyttöön.

 

Kauppakamari haluaa kiittää aloitteeseen mukaan lähteneitä, jotka ovat  Joensuun kaupunki, Joensuun Pysäköinti Oy, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Citymarket, Kesko Oyj, Carlson Oy, Korhonen Yhtiöt Oy, Kauppahuone Laakkonen Oy, Keskuskuja Oy, Myyn Parkki sekä Centrumin parkki.

– Jokainen teki tahollaan päätöksen osallistumisesta. Ajatuksena on saada virkistettyä tätä elämää ja palautettua sitä vähän entiselleen nimenomaan keskustassa, Vuojärvi sanoo korona-aikaa sivuten.

Esimerkiksi yhteistyö Joensuun kaupungin kanssa sujui Vuojärven mielestä todella hyvin ja joustavasti. Yhteistyökumppaneina olivat muiden muassa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, kaupunginsihteeri Jari Horttanainen ja Joensuun Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Janne Korhonen, joka vastaa kaupungin parkkipaikkojen maksuttomuuden teknisestä toteutuksesta.

Vuojärven mukaan joissakin keskusteluissa tuotiin esiin myös pysäköintitulojen menetys.

– Kysyinkin, paljonkos tuloja on viime aikoina ollut. Ei tässä sillä tavalla ole kyse hirveästä menetyksestä.

 

Toimitusjohtaja Matti Vuojärvi sanoo, että kauppakamarin tehtävänä on edistää maakunnan vireyttä. Yhtenä myönteisenä signaalia hän pitää maksutonta pysäköintiä, kun ihmisiä rohkaistaan liikkeelle asioimaan.

–  Tätä myös kaikki Joensuun pysäköintioperaattorit haluavat tukea.

Korjattu 15.5. klo 18.30: Kokeilussa on mukana myös Joensuun Ykköspysäköinti Oy, jonka pysäköintitaloon kuljetaan Kirkkokadulta.

Korjattu 15.5. klo 20.30: Joensuun Pysäköinti Oy:n mukaan Suvantoparkki ja Niskaparkki eivät ole mukana kokeilussa toisin kuin jutussa aiemmin luki.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi