Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Maakunta

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus määräsi liikuntakyvyttömän avopuolisonsa taposta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen

  • Jani Leinonen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on määrännyt mielentilatutkimukseen miehen, jota syytetään liikuntakyvyttömän avopuolisonsa taposta.

Käräjäoikeus totesi välituomiossa, että syytettynä oleva mies on tarkoittanut tappaa puolisonsa tai vähintään pitänyt puolisonsa kuolemaa menettelynsä todennäköisenä seurauksena. Syytetty on iältään vajaat neljäkymmentä.

Mielentilatutkimuksen jälkeen käräjäoikeus ratkaisee, mihin rikokseen on syyllistynyt. Rikos tapahtui viime joulukuussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalassa asunut avopari oli valvonut yhtäjaksoisesti pari kolme vuorokautta, ja mies oli tarjoillut naiselle runsaasti alkoholijuomaa. Tässä tilanteessa nainen oli ilmoittanut haluavansa tappaa itsensä ja pyytänyt mieheltä insuliinia ja muita lääkkeitä.

Nainen oli liikuntakyvytön ja jatkuvan huolenpidon tarpeessa. Liikuntarajoitteensa vuoksi hän ei olisi kyennyt saamaan kyseisiä aineita ilman miehen apua.

Tuomion mukaan mies tarjosi naiselle insuliinia ja muita lääkkeitä määrän, joka ylitti moninkertaisesti tavanomaisen hoitoon käytetyn päiväannoksen ja oli hengenvaarallinen.

Mies laittoi neulan kiinni insuliinikynään ja ojensi kyseisen kynän ja useamman muunkin insuliinikynän naiselle.

Lisäksi mies annosteli kippoon usean päivän lääketabletit ja ojensi kipon naiselle. Tämän jälkeen nainen söi lääkkeet kiposta ja pisti itse insuliinin itseensä.

Tämän havainnut mies ei estänyt naista tekemästä tätä eikä kutsunut apua, vaan meni omalla sängylleen ja nukahti nukahtanut. Tapahtumien seurauksena nainen kuoli.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi