Tulosta tämä sivu
Maakunta

Outokummussa ja Polvijärvellä useita ampuma-aserikoksia viikonloppuna – poliisi selvittää yhteyttä ja kaipaa havaintoja

Outokummun ja Polvijärven alueella tapahtui useita epäiltyjä ampuma-aserikoksia sunnuntain aikana.

Ensimmäisenä poliisi sai sunnuntai-iltana kello 20.30:n jälkeen hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Outokummun keskusta-alueella mies oli saanut ampumavamman jalkaansa. Ilmoituksen mukaan mies oli aiheuttanut vamman vahingossa itse.

Paikan päältä yksityisasunnosta löytyi noin 50-vuotias mies, jolla oli jalassaan mahdollisesti aseen aiheuttama vamma. Ampuma-asetta paikan päältä ei löytynyt. Mies toimitettiin sairaalahoitoon ja asunnossa ollut alle 50-vuotias nainen otettiin kiinni. Poliisi tutkii tätä asiaa ampuma-aserikoksena.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hätäkeskukseen ilmoitus oli tehty tästä asunnosta, mutta rikoskomisario Simo Hämäläinen ei tässä vaiheessa kerro, kumpi henkilöistä ilmoituksen teki.

Myöhemmin yöllä, maanantain puolella kello 3.30:n jälkeen Outokummun keskustasta kuului ampuma-aseen laukauksen ääni, josta poliisi sai ilmoituksen. Ilmoitus tuli Pohjoisahonkadulta. Poliisi teki alueella etsintää, mutta ei löytänyt mitään.

Polvijärveltä puolestaan hätäkeskus sai sunnuntai-iltana kello 22:n jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan Solantiellä oli tapahtunut pahoinpitely. Selvisi, että yli 40-vuotiasta miestä oli ammuttu jalkajousella jalkaan. Hänet vietiin sairaalahoitoon.

Nopeasti hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen jälkeen poliisi pysäytti Outokummussa Polvijärventien ja Vuonoksentien risteyksessä henkilöauton. Autosta otettiin kiinni kaksi miestä ja yksi nainen. Nainen oli alle 30-vuotias, miehistä toinen alle 40 ja toinen noin 30-vuotias. Autossa oli myös jalkajousi.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisilla on tapauksien suhteen vielä ilmassa monta kysymysmerkkiä. Tällä hetkellä poliisi selvittää, liittyvätkö kaikki kolme tapausta ylipäätään toisiinsa.

– Mitään ei pidetä varmana, mutta selvitetään tätä. Ajallinen ja maantieteellinen yhteys on olemassa, rikoskomisario Simo Hämäläinen toteaa.

Polvijärven pahoinpitelyn uhri oli ehtinyt lähteä nopeasti sairaalaan, joten esimerkiksi pahoinpitelyn tapahtumapaikkakaan ei ole vielä aivan selvänä.

Lisäksi tutkittavana on se, oliko Outokummun tapauksessa kyseessä vahinko, vai onko kyseessä jotakin muuta.

Jalkajousi ei ole luvanvarainen ase, ja niitä Hämäläisen mukaan se ei ole kovin harvinainen ja niitä tulee vastaan Pohjois-Karjalassa tehtävissä kotietsinnöissä säännöllisesti.

– Vaikka aseen hallussapito ei ole laitonta, mutta jos sen kanssa liikkuu yleisillä paikoilla, on poliisilla toimivalta takavarikoida se, Hämäläinen huomauttaa.

Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä näihin tapauksiin liittyen. Vihjeet ja havainnot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi