Tulosta tämä sivu
Maakunta

THL: Nettipalvelu käskenyt 465 joensuulaista lääkäriin koronan varalta – luku maan kärkeä

Nettipalvelu Omaolo.fi on suositellut 465 joensuulaiselle hakeutumista terveydenhuoltoon koronan varalta. Määrä on sama kuin Vantaalla suhteessa asukaslukuun, käy ilmi THL:n uudesta koronaoirekartasta, jota voi tarkastella sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

Omaoloon ilmoitetaan koettuja oireita.

- Mukaan otetut tiedot on rajattu niihin ilmoituksiin, joiden mukaan Omaolo-palvelu on suositellut käyttäjälle hakeutumista terveydenhuoltoon ilmoittamiensa oireiden perusteella, THL kertoo oirekartastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suhteessa asukaslukuun lääkärikehotuksia on annettu ylivoimaisesti eniten Helsingissä.

Seuraavina tulevat Lahti, Jyväskylä, Espoo, Turku, Tampere, Vantaa ja Joensuu tässä järjestyksessä. 

Palvelu kertoo lääkärikehotuksen saaneiden määrät ikäryhmittäin ja päiväkohtaisine lukumäärineen valtakunnallisesti sekä sairaanhoitopiireittäin kahden viime viikon ajalta.

Eniten suosituksia kääntyä lääkärin puoleen ovat saaneet 20-29-vuotiaat Suomessa ja Siun soten alueella Pohjois-Karjalassa.

Kahden viime viikon aikana suosituksen on saanut Pohjois-Karjalassa 43 henkilöä.

Lääkärikehotuksen saaneiden joensuulaisten määrä on varsin korkea, jos kaikki todella ovat joensuulaisia. 

Esimerkiksi Liperissä kehotuksen on saanut kuusi ja Kontiolahdella 11 henkilöä koronan varalta. Lieksassa luku on viisi.

Muiden Pohjois-Karjalan kuntien tietoja ei kerrota. THL menettelee näin, jos oireilmoituksia on kunnassa alle viisi.

Uusi karttapalvelu kertoo melko harvan kunnan luvut.

Oirekartan mukaan Kuopiossa lääkärikehotuksen koronan varalta on saanut 659 Omaolo-palvelun käyttäjää. THL:n pitkään toimineen koronatartuntakartan mukaan Kuopiossa on ollut 61 varmistettua tartuntaa, kun Joensuussa luku on 12. Pohjois-Karjalassa ei ole todettu yhtään tartuntaa yli kuukauteen. Koko maakunnassa on 24 varmistettua tartuntaa, kertoo THL.

Taudin ilmaantuvuus on THL:n mukaan matalampi Pohjois-Karjalassa kuin muualla maassa. Toiseksi matalin ilmaantuvuus on THL:n mukaan 22 tartunnan Etelä-Karjalassa suhteessa asukaslukuun. Terveystalo Oy kertoo todenneensa seitsemän tartuntaa Etelä-Karjalassa. Tieto käy ilmi sen avoimesta raportoinnista. Myös Mehiläinen Oy jakaa koronadatansa netissä.

Uuden oirekartan tiedot on koottu ja analysoitu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa. Omaolo.fi:n koronavirustaudin oirearvion ovat toteuttaneet THL, SoteDigi Oy ja Kustannus Oy Duodecim.

Korjattu 30.5. klo 15.45: Pohjois-Karjalassa suosituksen on saanut 43 henkilöä kahden viime viikon aikana. Oirekartan tiedot päivittyvät joka päivä klo 12. 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi