Lauantai, 24.10.2020 
Asmo
Maakunta

Koulujen päättymistä juhlivia nuoria runsaasti liikkeellä Joensuussa – Poliisi: Eniten tehtäviä ollut Ilosaaressa

  • Aaro Virolainen
  • Kimmo Kirves

Koulujen päättymistä juhlivia nuoria on ollut runsaasti liikkeellä Joensuussa. Poliisin tilannekeskuksen mukaan eniten viranomaistehtäviä on ollut Ilosaaressa.

Alaikäisiä on tavattu päihtyneinä, ja myös pieniä nahisteluja on todettu, kerrottiin tilannekeskuksesta kello 23:n jälkeen. 

- Ihan on riittänyt meillekin tekemistä. Aika paljon olemme jututtaneet nuoria ja todenneet, että siellä on kaljaa ja muutakin. Enimmäkseen kyse on alkoholista, jonkin verran on tuoksunut ja näkynyt kannabis, sanoo Operaatio Saappaan Matti Nevalainen.

Operaatio Saappaan vapaaehtoiset sekä seurakunnan ja kaupungin nuorisotyöntekijät kaitsevat koululaisia noin 15 hengen voimin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nevalaisen mukaan nuorimmat juhlijat ovat olleet hieman alle 14-vuotiaita.

- Enimmäkseen he ovat 14-18-vuotiaita. Opiskelijat ovat oma joukkonsa, mutta he eivät ole huolenamme yhtä isosti kuin nuoremmat, Nevalainen sanoo.

Kokoontumisia on ollut useissa paikoissa. Perinteisessä lomanjuhlimispaikassa Laulurinteellä oli Nevalaisen mukaan koolla muutamia kymmeniä.

- Ilosaaressa puhutaan sadasta tai reilusta sadasta nuoresta, hän sanoi ennen iltakymmentä, jolloin poliisin tiedossa ei vielä ollut erityisempiä välikohtauksia.

Pienempiä porukoita on ollut siellä täällä. Nevalaisen mukaan varsinkin Pataluodon koululla on ollut porukkaa. Utransaarilla on ollut muutamia kymmeniä nuoria.

- Tappeluihin emme ole törmänneet. Aggressioita on purettu lähinnä muuhun kuin ihmisiin, potkimalla seinään, Nevalainen kuvailee.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi