Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Maakunta

Outokummun palomiehet uivat palavaan saareen ja taltuttivat tulen

  • Aaro Virolainen

Palomiehet sammuttivat maastopalon pienessä saaressa Outokummun Rikkavedellä. Noin 50 neliön saaren aluskasvillisuus paloi kokonaan, mutta puut säilyivät suurimmilta osin. Palon syttymissyy jäi pimentoon.

Pelastushenkilöstö lähti sammutushyökkäykseen rannalta pintapelastusvarustuksessa. Mukanaan heillä oli pelastuslautta sekä kellupumppu, jolla sai sammutusvettä helposti järvestä.

- Pelastushenkilöstö ui mantereelta noin 20 metriä saareen, teki tehokkaan sammutushyökkäyksen ja taltutti palon, toteaa pelastuslaitos tiedotteessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kiittää palosta ilmoittanutta ohikulkijaa hyvästä havainnosta.

Sivullinen ajoi Munaniementiellä, kun hän huomasi, että savu nousee metsän takaa. Hän pysäytti ajoneuvonsa ja käveli muutamia satoja metrejä rantaan savun suuntaan ja todeten, että pieni saari palaa. Tämän jälkeen hän soitti 112:een. Hälytys tehtiin lauantaina noin kello 17.30.

- Pelastuslaitos haluaa myös varoittaa avotulenteon vaarallisuudesta. Pienikin kekäle tai kipinä voi lentää kauaskin ja sytytää maastoa palamaan. Avotulenteko on kielletty metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikaan, todetaan tiedotteessa.

Sammutustehtävä kesti kolmisen tuntia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi