Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Maakunta

Ely-keskus: Liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyjen rakentaminen alkaa Kiteellä Puhoksen kohdalla

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen
Kuvituskuva Kuvituskuva
Valtatie 6:n ja kantatie 71:n liittymä- ja kevyen liikenteen järjestelyjen rakentaminen käynnistyy, ely-keskus tiedottaa.

Ely-keskuksen mukaan tavoitteena on liittymän havaittavuuden ja liikenteen sujuvuuden sekä liikenneturvallisuuden parantaminen.

Työt saadaan valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Hankeen kokonaiskustannus on noin 2,1 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rakentamistyöt aloitetaan kesäkuun alussa muun muassa Puhoksen teollisuusalueelle menevältä tieosuudelta.

– Heinä-elokuussa rakennetaan valtatie 6:n uudet ohituskaistat, ja alkusyksyllä rakennetaan uudet yksityistie- ja kevyen liikenteen järjestelyt, tiedotteessa kerrotaan.

Ely-keskuksen mukaan liikenteelle aiheutuu haittaa lähinnä valtatiellä 6. Syynä ovat alennetut ajonopeudet ja työmaaliikenne.

– Rakentaminen ulottuu paikoittain myös lähelle valtatien reunaa, jolloin ajokaistoja joudutaan ohjaamaan valtatien toiselle reunalle. Liikennöinti valtatien molemmilla ajokaistoilla pyritään kuitenkin säilyttämään koko työn ajan.

Ely-keskus toivoo kaikilta tiellä liikkujilta varovaisuutta.

– Erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden toivotaan kiinnittävän huomiota jatkuvasti muuttuviin liikennejärjestelyihin sekä työmaaliikenteeseen. Autoilijoilta pyydetään varovaisuutta, koska valtatiellä 6 Puhoksen liittymän kohdalla on runsaasti työmaaliikennettä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi