Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Maakunta

Pohjois-Karjalassa ei todettu ainuttakaan koronavirustartuntaa koko toukokuussa - asukasmäärään suhteutettu ilmaantuvuusluku koko Suomen pienin

  • Jani Leinonen
  • Marianne Haverinen
Koronavirustestejä Siun soten toimialueella on tehty reilut 3 500 kappaletta. Koronavirustestejä Siun soten toimialueella on tehty reilut 3 500 kappaletta.

Pohjois-Karjalassa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja huhtikuun 24. päivän jälkeen. THL:n tilastojen mukaan testejä Siun soten toimialuella on tehty 3 555.

Koko Suomessa on todettu yhteensä 6  885 vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoo THL. Eilen tartuntoja oli tiedossa 6 859, eli niiden määrä on kasvanut 26:lla.

Pohjois-Karjalassa koronavirustapauksia todettiin maalis-huhtikuussa 24, joista 12 Joensuusta. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleita Pohjois-Karjalassa on yksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koko toukokuussa Siun soten toimialueella eli Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä ei todettu yhtään koronavirustartuntaa. Asukaslukuun suhteutettu koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Pohjois-Karjalassa koko maan pienin.

Uusien koronavirustartuntojen määrä koko maassa on ollut jo kauan laskusuunnassa. Valtaosa niistä todetaan Uudellamaalla. Lisää aiheesta täällä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi