Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Maakunta

Keskussairaala purki rajoituksia: Puoliso tai tukihenkilö pääsee katsomaan vauvaa

  • Matti Siippainen

Synnytysvuodeosaston vierailurajoituksia on purettu Pohjois-Karjalan keskussairaalassa, koska koronavirustilanne maakunnassa on erittäin rauhallinen.

Perjantaista alkaen terveenä oleva puoliso tai tukihenkilö on voinut taas vierailla äidin ja vastasyntyneen luona synnytysvuodeosastolla. Myös perhehuoneet ovat käytössä paikkatilanteen mukaan.

Ennalta sovittuun tai kiireellisen keisarinleikkaukseen pääsee toinen henkilö mukaan erityisohjeita noudattaen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuten aiemminkin, puoliso tai tukihenkilö voi olla läsnä aktiivisen synnytyksen aikana synnytyssalissa.

– Jos koronavirustartuntojen määrä alkaa jälleen kasvaa, rajoituksia voidaan aloittaa uudelleen, Siun sote tiedottaa.

Muut vierailut, kuten perheen muiden lasten ja sukulaisten vierailu synnytysvuodeosastolla, on edelleen kielletty. Osastolla ei voi myöskään vierailla ennen synnytystä, esimerkiksi synnytyksen käynnistyksen takia vuodeosastolla olevan henkilön luona.

Äitiyspoliklinikan vastaanotto- ja odotustiloihin voivat tulla ainoastaan ajanvarausasiakkaat. Puoliso tai tukihenkilö ei voi osallistua seulontaultraääni- tai vastaanottokäynnille. Lapsia ei voi tuoda äitiyspoliklinikan tiloihin.

Muut rajoitukset ovat edelleen voimassa Siun soten toimipaikoissa. Niissä noudatetaan valtionhallinnon ohjeistuksia vierailukäytännöistä.

Keskussairaalassa ovat muut kuin välttämättömät vierailut kielletty. Vierailijoiden pitää noudattaa henkilökunnan ohjeita muun muassa suojavarusteiden käytöstä. Varotoimilla pyritään estämään viruksen leviäminen ja suojamaan asiakkaita ja henkilökuntaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi