Perjantai, 5.3.2021 
Leila, Laila
Maakunta

Hasanniemen kuolemantapaukseen liittyen pidätetty kahdeksan henkilöä - tapaukseen liittyvässä Torikatu 35:ssä oli aiemmin sunnuntaina toinen kuolemantapaus

  • Anna Sievälä
  • Marko Puumalainen
Auto oli kulkenut poliisin mukaan kovaa vauhtia pitkin Länsikatua ennen suistumistaan tieltä. Auto oli kulkenut poliisin mukaan kovaa vauhtia pitkin Länsikatua ennen suistumistaan tieltä.

Poliisi on pidättänyt yhteensä kahdeksan henkilöä liittyen Hasanniemen maanantaiseen kuolemantapaukseen.

Hasanniemestä löytyi maanantain vastaisena aamuyönä vainaja palaneesta autosta.

Rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo, että poliisi on tehnyt tapaukseen liittyen yhteensä kahdeksan pidätystä. Kaikki henkilöt ovat yhä pidätettyinä, ja poliisin tulee torstaihin mennessä päättää, keitä vaaditaan mahdollisesti vangittaviksi tapauksessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi tiedotti tiistaina, että palanut auto on lähtenyt liikkeelle jossain vaiheessa sunnuntaina Torikatu 35:n parkkipaikalta. Hämäläisen mukaan poliisilla on sunnuntain aikana ollut Torikatu 35:ssä sijaitsevaan huoneistoon useita tehtäviä. Kaikki nyt pidätetyt henkilöt liittyvät sunnuntai-illan ja yön tapahtumiin.

Karjalaisen saamien tietojen mukaan myös Torikatu 35:ssä sijaitsevasta asunnosta on löytynyt sunnuntaina vainaja.

Poliisin tilannekeskuksesta vahvistettiin Karjalaiselle maanantaina, että Joensuun keskusta-alueella on sunnuntai-iltana ollut yksityisasunnossa tehtävä, jonka yhteydessä asunnosta on löytynyt vainaja. Tilannekeskuksesta ei kuitenkaan kommentoitu, liittyykö vainaja Hasanniemen tapaukseen.

Rikoskomisario Simo Hämäläinen ei kommentoi asiaa.

- Kaikki kuolemansyyntutkintaan liittyvät asiat ovat poliisilla salassa pidettäviä, Hämäläinen toteaa.

Karjalaisen tietojen mukaan asunnosta löytynyt ruumis liittyy kuitenkin samaan tapaukseen kuin Hasanniemen autopalo.

Poliisilla on Hämäläisen mukaan tällä hetkellä suuri kiire tapahtumien selvittämiseksi. Hän vetoaakin Torikatu 35:n ja Hasanniemen alueen välillä oleviin kiinteistönomistajiin, jotta nämä toimittaisivat poliisille alueella mahdollisesti olevan valvontakameramateriaalin.

Jonkin verran valvontakamera-aineistoa poliisi on jo saanut, mutta lisätiedoille ja -vihjeille palaneen farmari-Volvon liikkeistä on yhä tarvetta. 

Tällä hetkellä tutkinnassa on keskeistä selvittää, kuka palanutta autoa sunnuntai-iltana ja maanantain vastaisena yönä ajoi. Tämän vuoksi Hämäläinen ei myöskään kommentoi, miltä istumapaikalta vainaja löytyi autosta. 

Autosta löytyneen vainajan henkilöllisyys ei ole toistaiseksi varmistunut. Rekisterikilvettömän auton omistajuusssuhteita polisii sen sijaan on pystynyt selvittämään valmistenumeron perusteella.

Kaikki havainnot tapahtumaan liittyen voi ilmoittaa poliisille numeroon 0295 415 455 tai osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi