Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Maakunta TILAAJILLE 

Lue tai kuuntele: Joensuulaiset Eila ja Pekka Kurkko, 76, ovat olleet yhdessä 55 vuotta: "Sanomme joka ilta toisillemme hyvää yötä rakas"

  • Saija Kauhanen
  • Marko Puumalainen
Pekka ja Eila Kurkko ovat opiskelleet läpi elämänsä ja kannustaneet opinnoissa toisiaan. Ensimmäinen yhteinen opiskelu-urakka huipentui vuonna 2011, kun Kurkot kirjoittivat yhtä aikaa ylioppilaiksi 67-vuotiaina. Tuolloin he pääsivät myös aikuislukion kirjaan (pöydällä). Pekka ja Eila Kurkko ovat opiskelleet läpi elämänsä ja kannustaneet opinnoissa toisiaan. Ensimmäinen yhteinen opiskelu-urakka huipentui vuonna 2011, kun Kurkot kirjoittivat yhtä aikaa ylioppilaiksi 67-vuotiaina. Tuolloin he pääsivät myös aikuislukion kirjaan (pöydällä).

Pekka Kurkko juoksi perään, kun Eila Kurkko katsoi "tule tänne" -ilmeellä. Yhteistä, aktiivista polkua on asteltu jo 55 vuotta.

Viime talvi oli joensuulaiselle Pekka Kurkolle, 76, ongelmallinen. Aamuvirkku mies oli tottunut tarttumaan lumikolaan varhain, jotta oli päässyt hikoilemaan. Nyt jotain olennaista puuttui – ja päälle iski korona.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä