Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Maakunta

Ilmatieteen laitos varoittaa Pohjois-Karjalaa rankkasateista ja erittäin voimakkaasta tuulesta - varoituksen mukaan sää on illalla erittäin vaarallinen

  • Anni Rodriguez
  • Mikko Makkonen
Voimakkaat tuulet tulevat todennäköisesti aiheuttamaan vahinkoja maakunnassa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Arkistokuva. Voimakkaat tuulet tulevat todennäköisesti aiheuttamaan vahinkoja maakunnassa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Arkistokuva.

Pohjois-Karjalaa varoitetaan ensi yönä puhaltavasta myrskytuulesta. Ilmatieteen laitos on antanut maa-alueille tuulivaroituksen, jonka mukaan säätilanne on erittäin vaarallinen. Varoituskartta hehkuu punaisena koko Itä-Suomen alueella.

Länsituulen nopeus puuskissa nousee jopa 25 metriin sekunnissa.

Odotettavissa on mahdollisesti laajoja vahinkoalueita ja esimerkiksi pitkiä sähkökatkoja. Myös teleliikenteessä voi olla häiriöitä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuuli on voimakkaimmillaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, ja tuulivaroitus on voimassa tiistai-illasta kello 21 alkaen.

Pohjois-Karjalaan on annettu tiistaille myös sadevaroitus. Voimakkaimmat sateet alkavat iltapäivällä ja sadevaroitus on voimassa keskiviikkoaamuun saakka.

Iltapäivästä alkaen voi Ilmatieteen laitoksen mukaan sataa rankasti, jopa yli 20 millimetriä tunnissa.

Myös metsäpalovaroitus on voimassa. 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi