Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Maakunta

Myrsky voimistumassa yötä kohti – Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä pysymään sisätiloissa aamuun asti

  • Jentta Ilanmaa
  • Riikka Hurri
Myrsky kaatoi puun talon päälle Joensuun Kanervalassa. Myrsky kaatoi puun talon päälle Joensuun Kanervalassa.

Päivö-myrsky on iskenyt tiistai-iltana voimalla Pohjois-Karjalaan ja aiheuttanut lukuisia vahinkoja ympäri maakuntaa. Pelastuslaitos varoittaa yötä kohti kovenevasta tuulesta ja kehottaa ihmisiä pysymään sisätiloissa keskiviikkoaamuun asti.

Pelastuslaitos raportoi Twitterissä myräkän ensimmäisen kahden tunnin aikana 50 vahingontorjuntatehtävää ja iltayhdeksään mennessä tehtäviä on pelastuslaitokselle kertynyt jo reilusti yli sata.

– Pääasiassa rakennusten, teiden ja sähkölinjojen päälle kaatuneita puita, kertoo päivystävä päällikkö Ville-Petteri Pulkkinen Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen johtokeskuksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

myrsky007Karjalainen20200701 Jukka Vaarin pihasta Joensuun keskustasta kaatui useampi puu. Puut hipoivat autoa ja rakennusta mutta vahinkoa kärsi lähinnä pensasaita.

{desktop} {/desktop}
{!desktop} {/desktop}

Henkilövahinkoja ei pelastuslaitoksen tietoon ollut illan aikana tullut, ja niitä välttääkseen pelastuslaitos on antanut ihmisille kehotuksen pysyä mahdollisuuksien mukaan sisätiloissa keskiviikkoaamuun asti.

– Koska myrsky todennäköisesti vielä voimistuu ennen puoltayötä, tulee tarpeetonta ulkona liikkumista välttää.

– Sekä irtain materiaali kaupunkiympäristössä että kaatuvat puut eri puolilla maakuntaa ovat uhkana, jos tuuli merkittävästi voimistuu, Pulkkinen sanoo.

myrsky012Karjalainen20200701 Pelastuslaitos raivasi tien päälle kaatunutta puuta Joensuun Rantakylässä.

Myrskytuulet ovat kaataneet illan aikana lukuisia puita sähkölinjojen päälle ja aiheuttaneet näin sähkökatkoja koko maakunnan alueella.

Pahimmillaan Pohjois-Karjalan Sähkön asiakastalouksista lähes 20 000 on ollut illan aikana ilman sähköä.

– Katkojen pitkittyessä voi vedensaanti häiriintyä, joten juomaveden osalta varautuminen kannattaa hyvän sään aikana, tai ainakin kun sähköt vielä toimivat, päivystävä päällikkö Pulkkinen neuvoo.

– Lisäksi kannattaa huomioida, että matkapuhelinverkoissa on jo nyt jonkin verran häiriöitä, joten patteriradio on varmin keino saada tietoa, mikäli sähkökatko pitkittyy eikä verkkoyhteyttä ole.

Päivitetty sähköttömien talouksien määrä 30.6.2020 kello 23.59.

myrsky004Karjalainen20200701 Näky Joensuun Länsikadulta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi