Lauantai, 8.8.2020 
Silva, Sylvi, Sylvia
Maakunta

Mielipide: Moporaivolla voi olla vakavia seurauksia

  • Lukijan kirjoitus
Mopoilu herättää tunteita. Mopoilu herättää tunteita.

Pakko oli tarttua aiheeseen tässä pari kuukautta touhua seuranneena äitinä. Pojalla on mopo ja näitä mopovihaajia on käsittämätön määrä. Yleisönkirjoituksia on aiheessa netissä tiuhaan.

Ihan varmasti on 15-kesäisellä hormoonit pinnassa ja kaverien kanssa on mahtava kokea se vapaus, kun saa mennä ihan itse omalla menopelillä. Kuitenkaan kaikki ei noista pojanvesseleistä ole pahiksia! Raivon partaalle on saanut niin äidin kuin pojankin muutama aikuinen omalla käytöksellään ratin takana.

Itse ajoin eräs päivä poikani takana ja välissä oli auto. Tämä auto tahallaan ajoi liian lähellä mopoa ja aina kun poika kaasutti ajettiin uudestaan perään kiinni. Mitä, jos poika olisi hätääntynyt ja sen seurauksena esimerkiksi kaatunut?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eilen eräs setä mies oli poikien mukaan tahallaan hiljentänyt edessä ja sitten kun menivät ohi, alkoi raivoisa valitus ja poliiseilla uhkailu. Toki tarinalla on aina kaksi puolta, mutta nyt uskon omaani, koska hän on aina voinut kertoa vanhemmille niistä ei niin fiksuista tempuistakin. Välillä itsekin kaksipyöräisellä liikkuvana joku kiskoo ohi, jos ajan tasan rajoitusten mukaan.

Ei ole kenenkään etu karjua naama punaisena autosta, että vihaa mopoilijoita, tehdä äkkijarrutuksia tai sumuttaa lasinpesunestettä päin näköä!

Ymmärrän, että kaksitahtibensan haju ja maku ei ole kaikkien mieleen, mutta muistetaan näiden kuskien olevan vielä nuoria ja heillä ei ole ajokokemusta yhtä paljon kuin autoilijoilla. Kukaan autoilija tuskin haluaa omalle tunnolla liikenneonnettomuutta, jossa elämänsä alkutaipaleella oleva nuori loukkaantuu tai pahimmillaan kuolee.

Joku päivä kannattaa vaikka vuokrata mopo ja lähteä kokeilemaan, miltä maailma tuntuu mopoilijan vinkkelistä. Kaikki on ollut joskus nuoria ja jokaiseen aikakauteen kuuluu omat metkut, yritetään löytää ymmärrystä, vaikka ärsyttääkin.

Mopoilijan äiti

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi