Torstai, 6.8.2020 
Keimo, Toimi
Maakunta

Tuupovaaran kurki lähti voron matkaan kesäkuussa - poliisi pyytää havaintoja tapausta koskien

  • Helen Hyttinen
  • Anne-Mari Tiainen
Kurkia oli alun perin kolme, mutta nyt jo kaksi niistä on varastettu. Kurkia oli alun perin kolme, mutta nyt jo kaksi niistä on varastettu.

Joensuun Tuupovaarasta, Pirttijärventien varrella olleelta levähdysalueelta on anastettu 28. kesäkuuta tekstiilistä käsin tehty kurkea esittävä patsas. Teos on vastannut kooltaan luonnossa elävää lintua.

Poliisi pyytää tapauksesta havaintoja. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., vihjepuhelimeen numeroon 0295 415232 tai poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 320 maanantaista perjantaihin kello 8.00-16.15.

Tuupovaaran Pirttijärvellä olevan peltoaukea kivirauniolla oli alun perin kolme kurkea. Kyläyhdistyksen jäsenet tekivät ne tekstiiliveistostekniikalla vuonna 2015. Yksi linnuista hävisi jo kesällä 2018, ja toinen nyt tänä kesänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kyläyhdistyksestä kerrotaankin, että kolmas lintu on viety nyt muualle turvaan.

- Liian hyvät veistokset talkoolaiset onnistuivat tekemään, kun kelpaavat näköjään varkaillekin, harmittelee Tuupovaaran Pilkekylät ry:n puheenjohtaja Arvo Ronkainen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi