Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Maakunta

Helleraja paukkui rikki Pohjois-Karjalassa

  • Eero Könönen
  • Juha Inkinen

Helleraja ylittyi kolmen viikon tauon jälkeen myös Pohjois-Karjalassa lauantaina, kun kaikilla maakunnan sääasemilla ylitettiin 25,1 asteen raja.

Vain Liperin Tuiskavanluodon järviasemalla jäätiin hieman rajan alle, mutta päivän keskilämpötilasta tullee Tuiskavanluodossa kuitenkin maakunnan korkein, sillä perjantain ja lauantain välisenä yönä lämpötila ei laskenut 17,5:ta astetta alemmaksi.

 Edellinen hellepäivä Pohjois-Karjalassa oli 27. kesäkuuta. Silloin Joensuun lentoasemalla mitattiin 27,1 ja Juuan Niemelässä 25,3 astetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun lentoasema oli koko Suomen lämpimin sääasema 27,7 asteellaan. Heinolassa ja Kouvolan Utissa päästiin 27,4:ään ja Varkaudessa 27,1 asteeseen.

Pohjois-Karjalassa lisäksi Juuan Niemelässä päästiin 26,3:een ja Joensuun Linnunlahdella 26,1 asteeseen.

Hellekeskus siirtyi lauantaina itäisimpään Suomeen, sillä myös Lappeenrannassa, Savonlinnassa ja Mikkelissä sekä etelämpänä Heinolassa mitattiin noin 27 asteen lukemat.

Epävirallisessa mittauspisteessäni Pyhäselän Reijolassa oli päästiin klo 15:n aikaan jopa 27,3 asteeseen.

Hellesää jatkuu Pohjois-Karjalassa ainakin tiistaihin asti. Jos ennustemallit toteutuvat, maakunta on keskiviikkona kaatosateen alla.  Vettä voi sataa Pohjois-Karjalan keski- ja pohjoisosiin vuorokauden aikana jopa 30 milliä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi