Tiistai, 26.1.2021 
Joonatan
Maakunta

Kasvomaskeja on Joensuussa hyvin kauppojen hyllyillä - "Elokuun alkupuolella kysyntä saattaa tulla hieman kasvamaan"

  • Petra Mustonen
  • Petra Mustonen
Ilkka Lobeko esitteli kasvosuojusta Noljakan apteekissa. Ilkka Lobeko esitteli kasvosuojusta Noljakan apteekissa.

Joensuun apteekeissa ja tavarataloissa maskeja on myyty maltillisesti eikä saatavuudesta ainakaan tässä vaiheessa ole pulaa. K-Citymarket Pilkon tavaratalojohtaja Kaisla Sirviö kertoo, että heillä on valikoimassa sekä kangasmaskeja että kertakäyttöisiä maskeja useilta eri toimittajilta.

– Kysyntä on ollut viime viikkoina maltillista. Osa asiakkaista kertoo hankkivansa maskin, koska on palaamassa lomalta töihin. Tästä voisi päätellä, että elokuun alkupuolella kysyntä saattaa tulla hieman kasvamaan, mutta siihen pystymme kyllä todennäköisesti hyvin vastaamaan.

Joensuun Tavaratorin Pasi Hassinen kertoo, että ainakaan heiltä maskit eivät tule ostamalla loppumaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Meillä on iso varasto. Kysyntä on lähiviikkoina hieman lisääntynyt, sen huomaa ihan päivätasolla. Myymme maskeja 50 kappaleen pakkauksissa.

Joensuun Keskusapteekin proviisori Tiia Kvick kertoo, että saatavilla on hyvin sekä kertakäyttöisiä suusuojia että hengityssuojaimia. Viime päivien uutisoinnin myötä kasvomaskien menekissä on nähtävissä pieni kysyntäpiikki.

– Päivittäin asiakkaat kyselevät myös ohjeistusta maskien käyttöön. Se on hyvä, koska kaikilla ei ole asiasta riittävästi tietoa. Luulen, että osa ihmisistä säästää rahaa käyttämällä kertakäyttöistä maskia useampaan kertaan, ja osa myös koskettelee maskia ja pitää sitä välillä kaulalla.

Noljakan apteekissa on niinikään myyty kasvomaskeja päivittäin.

– Nyt maskeja on ollut koko ajan hyvin saatavilla, toimittajia on tullut lisää. Asiakkaat kyselevät etenkin maskien laadukkuudesta, Niina Alastalo sanoo.

THL tarkensi kantaansa: Suomeen ei ole todennäköisesti tulossa maskipakkoa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi