Keskiviikko, 27.1.2021 
Viljo
Maakunta TILAAJILLE 

"Saatte pelätä, me ei oteta siitä lisähintaa" – Suomen nopein matkustusalus SuviExpress kiitää Pielisen aalloilla jo viidettä kesää

  • Petra Mustonen
  • Niko Jouhkimainen
Laivaisäntä Alpo Hämäläinen kertoo, että työssä pääsee jututtamaan upeita ihmisiä eri puolilta maailmaa. – Osa heistä on aivan hurmoksissa näistä erämaamaisemista. Monet turistit osaavat arvostaa koskematonta luontoa, sinistä vettä ja vihreää metsää aivan eri tavalla kuin me suomalaiset, jotka olemme siihen tottuneet. Laivaisäntä Alpo Hämäläinen kertoo, että työssä pääsee jututtamaan upeita ihmisiä eri puolilta maailmaa. – Osa heistä on aivan hurmoksissa näistä erämaamaisemista. Monet turistit osaavat arvostaa koskematonta luontoa, sinistä vettä ja vihreää metsää aivan eri tavalla kuin me suomalaiset, jotka olemme siihen tottuneet.

Suosittu maisemaristeily Kolin saaristossa huipentuu, kun nousee 74 kilometrin tuntivauhtiin kiihdyttävän kantosiipialuksen yläkannelle.

– Tervetuloa Suomen nopeimman matkustusaluksen kyytiin. Yläkannella saa ja kannattaa käydä, etenkin kun päästään kiihdyttämään sinne reilun 40 solmun eli noin 74 kilometrin tuntivauhtiin.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä